Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme pistache cheesecake.

Koolhydraatarme pistache cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 280
  • Porties: 1 taart (8 puntjes) 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert

Ingrediënten

Schaal

Bodem

  • 50 gr roomboter, ongezouten
  • 80 gr pistachenoten, gepeld (ongezouten)
  • 25 gr kokosmeel
  • 20 gr Sukrin Gold

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de pistachenoten toe aan een keukenmachine of blender en meng, totdat de noten zijn gemalen. Voeg de kokosmeel en Sukrin Gold toe en meng nog eens goed. Voeg toe aan een kom en roer de gesmolten boter door het meel. 
  2. Bekleed een springvorm van 18 of 20 cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje gesmolten boter. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  3. Week voor de vuling 6 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat ze minimaal 10 minuten wellen.
  4. Klop met een elektrische mixer de roomkaas, Grazie Pistazie pasta, Sukrin Icing, citroensap en sour cream tot een glad mengsel.
  5. Klop in een andere kom de slagroom stijf met een elektrische mixer en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  6. Maak de steelpan schoon en breng een klein laagje water (ca. 50 ml) aan de kook. Zet het vuur uit, laat het kort afkoelen en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door het hete water en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Voeg de opgeloste gelatine al kloppend toe aan de roomkaasvulling. Giet de vulling in de springvorm, dek de taart af en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  8. Om topping te maken, verwarm de witte chocolade, pistachepasta en slagroom in een hittebestendige kom boven zachtjes kokend water, totdat de witte chocolade volledig gesmolten is en een glanzende uitstraling heeft. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer regelmatig om te voorkomen dat het opstijft.
  9. Haal de cheesecake uit de koelkast en verdeel de topping gelijkmatig over de taart. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven. Decoreer de cheesecake voor het serveren met gehakte pistachenoten (en eventueel verse frambozen).


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
  • Calorieën: 333
  • Vetten: 37,1
  • Koolhydraten: 6,4
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 9,9