Koolhydraatarme pistachekoeken met vulling.

Koolhydraatarme pistachekoeken

Na het succes van onze koolhydraatarme pistachecake hebben we iets nieuws gemaakt met pistachenoten: koolhydraatarme pistachekoeken! Deze koeken zijn heerlijk licht krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Als extra verrassing hebben ze een romige, suikervrije pistachevulling. Perfect om van te genieten bij een kopje koffie of thee!

Hoe maak je deze pistachekoeken?

Onze pistachekoeken zijn koolhydraatarm en glutenvrij, we gebruiken dus geen tarwebloem !We gebruiken amandelmeel als basis en mengen dit met ei, roomboter en een beetje slagroom voor een smeuïg en luchtig koekjesdeeg. De suiker vervangen we door een klein beetje erythritol. De kern van pistachepasta maakt deze koekjes zo speciaal. We gebruiken hiervoor de pistachepasta van No Sugar Sugar, die koolhydraatarm is en net zo lekker smaakt als de klassieke zoete variant. De chocoladedruppels in de koekjes zijn optioneel, het is een lekkere aanvulling, maar zonder de druppels proef je de pistache nog beter terug.

Tips

Laat de koekjes zo lang mogelijk afkoelen op een koelrek, na het bakken zijn ze zacht, maar pas na 2 uur koelen beginnen ze krokant te worden. De koekjes kun je als ze volledig zijn afgekoeld bewaren in een goed afgesloten bakje. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snackrecepten.

Stapel koolhydraatarme pistachekoeken.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme pistachekoeken met vulling.

Koolhydraatarme pistachekoeken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 95
  • Porties: 9 koeken 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Schep de pistachepasta op een vel bakpapier en verspreid gelijkmatig uit, niet te dun. Vries de pasta een uurtje in, zodat je het daarna in bevroren blokjes kunt snijden. 
  2. Zeef de amandelmeel boven een kom, zodat je een heel fijn meel overhoudt. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de chocolade en pistachenoten, toe. Meng goed door elkaar en laat het deeg daarna een paar minuten rusten zodat het meel het vocht kan opnemen.
  3. Hak de chocolade in kleine blokjes of gebruik suikervrije chocolade druppels. Hak ook de pistachenoten in kleinere stukken. Roer de noten en chocolade door het deeg. Laat het deeg in de koelkast rusten, totdat de pistachepasta bevroren is (minimaal. 1 uur)
  4. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
  5. Vorm 10 deegballen met je hand. Druk ze daarna in het midden wat plat en leg hier het pistachepasta rondje op. Verdeel deeg van het koekje hieromheen. Leg 9 balletjes op de bakplaat Druk ze plat (ongeveer ½ cm dik) en maak een kuiltje in het midden en leg een vierkantje bevroren pistachepasta in het midden. Leg nu een beetje deeg van het overgebleven deeg balletje over de pistachepasta om het af te dekken.
  6. Bak de koekjes ongeveer 13 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn. Laat de koekjes daarna op een koelrek zo lang mogelijk afkoelen. De koekjes zijn zacht als ze net uit de oven komen, maar worden krokanter terwijl ze afkoelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koek (1/9 van het totaal)
  • Calorieën: 120
  • Vetten: 14,8
  • Koolhydraten: 4,5
  • Vezels: 1,2
  • Eiwitten: 5,4
Koolhydraatarme pistachekoeken met vulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*