Ingrediënten
Schaal
- 75 gr Grazie Pistazie pistachepasta
- 100 gr amandelmeel
- 25 gr erythritol
- ½ tl bakpoeder
- 1 ei (M)
- 2 el slagroom (35% vet)
- 20 gr zachte roomboter (kamertemp)
- 1 tl vanille extract
- 25 gr suikervrije chocoladedruppels of 85% pure chocolade
- 25 gr pistachenoten
Bereidingswijze
- Schep de pistachepasta op een vel bakpapier en verspreid gelijkmatig uit, niet te dun. Vries de pasta een uurtje in, zodat je het daarna in bevroren blokjes kunt snijden.
- Zeef de amandelmeel boven een kom, zodat je een heel fijn meel overhoudt. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de chocolade en pistachenoten, toe. Meng goed door elkaar en laat het deeg daarna een paar minuten rusten zodat het meel het vocht kan opnemen.
- Hak de chocolade in kleine blokjes of gebruik suikervrije chocolade druppels. Hak ook de pistachenoten in kleinere stukken. Roer de noten en chocolade door het deeg. Laat het deeg in de koelkast rusten, totdat de pistachepasta bevroren is (minimaal. 1 uur)
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
- Vorm 10 deegballen met je hand. Druk ze daarna in het midden wat plat en leg hier het pistachepasta rondje op. Verdeel deeg van het koekje hieromheen. Leg 9 balletjes op de bakplaat Druk ze plat (ongeveer ½ cm dik) en maak een kuiltje in het midden en leg een vierkantje bevroren pistachepasta in het midden. Leg nu een beetje deeg van het overgebleven deeg balletje over de pistachepasta om het af te dekken.
- Bak de koekjes ongeveer 13 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn. Laat de koekjes daarna op een koelrek zo lang mogelijk afkoelen. De koekjes zijn zacht als ze net uit de oven komen, maar worden krokanter terwijl ze afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koek (1/9 van het totaal)
- Calorieën: 120
- Vetten: 14,8
- Koolhydraten: 4,5
- Vezels: 1,2
- Eiwitten: 5,4