Pizza, wie houdt er niet van? Met dit recept zet je binnen handomdraai een koolhydraatarme pizza variant op tafel, zodat je ook tijdens je dieet kunt genieten van een stukje pizza! We maken deze pizza’s met een bodem van onze eigen koolhydraatarme wraps. Een heerlijk en makkelijk recept dat je kan aanpassen naar ieder zijn wensen.
Pizza gemaakt van wraps?
Pizza maken met een wrap? Ja, dat kan! Dit is een makkelijke en snelle manier om pizza te maken, de wrap wordt krokant in de oven en met de topping erbij, lijkt het echt op pizza. We gebruiken hiervoor onze eigen Lowcarbchef wraps, deze bevatten slechts 4,4 gram koolhydraten per wrap. Daarnaast zijn onze wraps rijk aan eiwitten en vezels. Door de wraps te beleggen met vetten bevat je gerecht alle elementen die belangrijk zijn voor een koolhydraatarm dieet.
Net als bij pizza’s kun je deze pizza wraps met allerlei toppings beleggen. In dit recept maken we twee varianten. De basis is bij beide hetzelfde, namelijk tomatensaus, kaas en oregano kruiden. Eén pizza beleggen we met champignons, parmaham, paprika en courgette. De andere pizza beleggen we met champignons en salami. We voegen zelf graag groenten toe aan een pizza om wat extra vitamines en vezels binnen te krijgen.
Tips
De toppings in dit recept zijn maar een klein deel van alle opties die er zijn. Maak je pizza wrap met je eigen favoriete toppings, maar gebruik wel alleen koolhydraatarme ingrediënten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.
PrintKoolhydraatarme pizza wraps
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 20
- Porties: 2 pizza wraps 1x
- Categorie: Diner
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 2 koolhydraatarme wraps (lowcarbchef)
- 125 gr champignons
- 1/4 courgette
- 1/2 rode paprika
- 100 ml tomatensaus
- 100 gr pittige geraspte kaas
- 40 gr parmaham
- 40 gr salami
- 1 el gedroogde oregano
- 45 gr rucola
- optioneel: handje geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de gekozen groenten in dunne plakjes of reepjes. Snijd voor dit recept de champignons en de courgette in plakjes en de paprika in dunne reepjes.
- Smeer de wraps in met tomatensaus. Beleg met de groenten, de geraspte kaas en de vleeswaren. Strooi er wat oregano overheen.
- Bak de pizza wraps 10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de pizza wraps met rucola, handje Parmezaanse kaas en druppel er wat olijfolie overheen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 pizza wrap
- Calorieën: 491
- Vetten: 32,7
- Koolhydraten: 9,6
- Vezels: 12,5
- Eiwitten: 32,7
Heerlijk en makkelijk recept, zeker met de pizzakruiden van Green Gipsy Spices!
Heb wel een kleine vraag: Is 1 portie van 2 pizzawraps bedoeld voor één persoon?
Hi Bonny,
1 pizza wrap is 1 portie, zie de voedingswaarden, als je denk dat je iets meer kcal mag of kunt eten, dan kun je uiteraard meer nemen!
klinkt goed, welke tomatensaus kun je gebruiken?
Hi Thea,
We gebruiken die van Mutti van AH, die is het laagst in koolhydraten.
Super lekker en makkelijk om te maken!
hoi, welke wraps gebruiken jullie?
Hi Kim,
We gebruiken voor dit recept onze eigen Lowcarbchef wraps, deze kun je kopen in onze webshop.