Ingrediënten
Schaal
- 1 verpakking Adam’s glutenvrije pizza
- 250 ml water
- 1/2 rode paprika
- 1/2 ui
- 100 gr champignons
- 70 gr salami
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 100 gr geraspte jonge belegen kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de pizza mix toe en 250 ml water aan een kom. Kneed het geheel met de handen goed door elkaar. Plaats het deeg op een ovenplaat met bakpapier en vorm een pizzabodem. Bak de pizzabodem 25 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de pizza goed in de gaten en draai eventueel als een zijde sneller lijkt te gaan.
- Snijd ondertussen op een grote snijplank de paprika, champignons, salami, ui en knoflook in kleine stukjes. Smeer na het bakken van de pizza met de onderkant van een lepel een dunne laag tomatenpuree over de pizzabodem. Bedek nu de bodem met een deel van de geraspte kaas hierna kunnen de paprika, champignons, salami ui en knoflook over de pizza worden verdeeld. Strooi vervolgens de overgebleven kaas over de pizza.
- Bak de pizza met de toppings erop nu nog eens 7-10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Haal de pizza na 7-10 minuten uit de oven en verdeel in het gewenste aantal stukken, smullen maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3
- Calorieën: 261
- Vetten: 19,1
- Koolhydraten: 7,5
- Eiwitten: 14,4