Deze koolhydraatarme pizzaquiche is geïnspireerd op een trending filmpje dat we op Instagram tegenkwamen. Daarin werd een simpele pizza gemaakt door wraps in slierten te snijden en te mengen met ei en ham. Het zag er niet alleen lekker uit, maar ook superleuk om te maken! Wij hebben het idee overgenomen, maar er onze eigen draai aan gegeven. Met rundergehakt, pizzasaus en salami in plaats van ham hebben we het recept nog lekkerder gemaakt!
Hoe maak je deze pizzaquiche?
Wat dit recept echt uniek maakt, is het gebruik van onze Lowcarbchef wraps, die we niet in zijn geheel gebruiken, maar in dunne sliertjes snijden. Een deel van de sliertjes gaat door de quiche, terwijl de rest bovenop ligt en in de oven heerlijk krokant wordt. Dit zorgt voor een verrassende textuur die perfect samengaat met de smaken. Deze pizzaquiche zit verder boordevol klassieke pizzatoppings: tomatensaus, salami, mozzarella en Parmezaanse kaas. Het beste van twee werelden in één gerecht!
Tips
Je kunt zelf extra groenten toevoegen aan de quiche als je dat lekker vindt. Paprika, champignons of artisjokken zijn heerlijke opties! Serveer de quiche met een frisse salade om je avondmaaltijd compleet te maken!
Koolhydraatarme pizzaquiche
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 35
- Totale tijd: 45
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 gr rundergehakt
- 200 ml pizzasaus (½ blikje)
- 4 eieren (M)
- 50 gr roomkaas of creme fraiche
- 100 gr geraspte mozarella
- 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ tl knoflookpoeder
- 2 tl pizzakruiden (Green Gypsy)
- 4 Lowcarbchef wraps, opgerold en in slierten gesneden
- 50 gr salami (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe, fruit de ui ca. 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rul en voeg op het eind de knoflook toe, bak dit een minuutje mee.
- Breng het gehakt op smaak met zout en zwarte peper naar smaak. Voeg de pizza saus toe en laat 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Laat daarna afkoelen.
- Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de roomkaas of crème fraîche, 50 geraspte mozzarella, alle parmezaanse kaas, ½ tl knoflookpoeder en 2 tl pizzakruiden toe en mix goed. Breng op smaak met 1/2 tl zout en zwarte peper.
- Rol 4 Lowcarbchef wraps op en snijd daarna met een mes in dunnen reepjes. Voeg de reepjes toe aan het eimengsel en meng goed.
- Voeg eventueel nog blokjes salami toe (van een hele salami worst).
- Schep het gehakt uit de pan in een ronde quichevorm? Of springvorm? en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de overgebleven geraspte mozzarella (50 g)
- Bak de pizzaquiche 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche daarna in 4 porties en serveer evt. met een frisse salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 574
- Vetten: 39,6
- Koolhydraten: 6,5
- Vezels: 9,8
- Eiwitten: 42,5