Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme pizzaquiche.

Koolhydraatarme pizzaquiche

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 200 ml pizzasaus (½ blikje)
  • 4 eieren (M)
  • 50 gr roomkaas of creme fraiche
  • 100 gr geraspte mozarella
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 2 tl pizzakruiden (Green Gypsy)
  • 4 Lowcarbchef wraps, opgerold en in slierten gesneden
  • 50 gr salami (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe, fruit de ui ca. 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rul en voeg op het eind de knoflook toe, bak dit een minuutje mee.
  3. Breng het gehakt op smaak met zout en zwarte peper naar smaak. Voeg de pizza saus toe en laat 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Laat daarna afkoelen.
  4. Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de roomkaas of crème fraîche, 50 geraspte mozzarella, alle parmezaanse kaas, ½ tl knoflookpoeder en 2 tl pizzakruiden toe en mix goed. Breng op smaak met 1/2 tl zout en zwarte peper.
  5. Rol 4 Lowcarbchef wraps op en snijd daarna met een mes in dunnen reepjes. Voeg de reepjes toe aan het eimengsel en meng goed. 
  6. Voeg eventueel nog blokjes salami toe (van een hele salami worst). 
  7. Schep het gehakt uit de pan in een ronde quichevorm? Of springvorm? en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de overgebleven geraspte mozzarella (50 g)
  8. Bak de pizzaquiche 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche daarna in 4 porties en serveer evt. met een frisse salade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 574
  • Vetten: 39,6
  • Koolhydraten: 6,5
  • Vezels: 9,8
  • Eiwitten: 42,5