Ingrediënten
Schaal
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 gr rundergehakt
- 200 ml pizzasaus (½ blikje)
- 4 eieren (M)
- 50 gr roomkaas of creme fraiche
- 100 gr geraspte mozarella
- 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ tl knoflookpoeder
- 2 tl pizzakruiden (Green Gypsy)
- 4 Lowcarbchef wraps, opgerold en in slierten gesneden
- 50 gr salami (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe, fruit de ui ca. 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Bak dit rul en voeg op het eind de knoflook toe, bak dit een minuutje mee.
- Breng het gehakt op smaak met zout en zwarte peper naar smaak. Voeg de pizza saus toe en laat 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Laat daarna afkoelen.
- Klop in een grote kom de eieren los. Voeg de roomkaas of crème fraîche, 50 geraspte mozzarella, alle parmezaanse kaas, ½ tl knoflookpoeder en 2 tl pizzakruiden toe en mix goed. Breng op smaak met 1/2 tl zout en zwarte peper.
- Rol 4 Lowcarbchef wraps op en snijd daarna met een mes in dunnen reepjes. Voeg de reepjes toe aan het eimengsel en meng goed.
- Voeg eventueel nog blokjes salami toe (van een hele salami worst).
- Schep het gehakt uit de pan in een ronde quichevorm? Of springvorm? en giet het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de overgebleven geraspte mozzarella (50 g)
- Bak de pizzaquiche 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche daarna in 4 porties en serveer evt. met een frisse salade.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 574
- Vetten: 39,6
- Koolhydraten: 6,5
- Vezels: 9,8
- Eiwitten: 42,5