Ingrediënten
Schaal
- 300 gr bloemkoolrijst
- 15 ml rijstazijn
- 10 gr erythritol
- 200 gr verse (gerookte) zalm
- 1/2 komkommer
- 100 gr julienne wortel
- 1 grote avocado
- 50 gr rode kool, gesneden
- 2 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- handje sesamzaad
Bereidingswijze
- Maak eerst de bloemkoolrijst klaar. Doe de bloemkoolrijst in een wokpan en zet dit op een laag vuurtje. Vervolgens voeg je de rijstazijn en erythritol toe aan een klein pannetje. Verhit de rijstazijn tot dat de erythritol is gesmolten. Voeg de rijstazijn dan al roerend toe aan de bloemkoolrijst. Blijf de bloemkoolrijst al roerend bakken voor ca. 5 minuten. Daarna zet je het vuur uit en laat de bloemkoolrijst weer afkoelen.
- Snijd de komkommer, avocado en zalm in stukjes. Schep de bloemkoolrijst in twee schaaltjes. Verdeel vervolgens de zalm, komkommer, avocado, julienne wortel en rode kool over de twee schaaltjes.
- Meng de mayonaisse met de sojasaus en verdeel over de poké bowl. Garneer tot slot de poke bowl met sesamzaadjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 440
- Vetten: 30,8
- Koolhydraten: 9,2
- Eiwitten: 26,9