Ingrediënten
Schaal
Cake
- 150 gr amandelmeel
- 40 gr kokosmeel
- 50 gr erythritol
- 8 gr bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 tl koek en speculaaskruiden
- 75 gr zachte roomkaas
- 200 gr pompoenblokjes
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
Frosting en topping
- 50 gr roomkaas
- 20 gr zachte roomboter
- 10 gr suikervrije maple siroop
- 10 gr erythritol
- handje verkruimelde pecannoten
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe. Kook de pompoenblokjes in ca. 10 minuten gaar. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat het overtollige vocht goed uitlekken.
- Dep de pompoenblokjes droog met een vel keukenpapier en voeg ze toen aan een grote kom. Pureer de pompoenblokjes vervolgens met een staafmixer tot puree.
- Pak nu een grote kom en meng hierin alle droge ingrediënten met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, roomkaas en vanille toe aan de kom en klop dit met een elektrische mixer door het meel. Voeg tijdens het mixen ten slotte ook de pompoenpuree toe.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en spatel het beslag in de cakevorm (20 cm) Bak de pompoencake ca. 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
- Maak de frosting als de cake is afgekoeld. Klop hiervoor met een elektrische mixer de roomkaas met de zachte roomboter luchtig op. Voeg dan de erythritol en maple siroop toe en klop nog eens goed.
- Verdeel de frosting over de pompoencake en decoreer met verkruimelde pecannoten. Zet de pompoencake minimaal 30 minuten in de koelkast voor het serveren. Snijd de cake dan in 12 plakjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
- Calorieën: 155
- Vetten: 13,1
- Koolhydraten: 2,8
- Eiwitten: 6,3