Ingrediënten
Schaal
- 200 gr pompoen
- 50 gr bloemkool
- 1 tl ras el hanout
- 2 el olijfolie
- 1 tot 2 teentjes knoflook
- 100 ml tahin (sesampasta)
- 1 el citroensap
- peper en zout naar smaak
- verse koriander (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen en bloemkool in stukken en leg op een bakplaat. Voeg de ras el hanout kruiden samen met 1 el olijfolie toe en meng. Leg de knoflook in de schil naast de groente op de bakplaat.
- Bak de groente 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken volledig afkoelen.
- Pel de geroosterde knoflook en voeg samen met de bloemkool en pompoen toe aan een keukenmachine. Voeg tijdens het mixen de tahin en 1 el olijfolie toe. Voeg ten slotte de citroensap toe en breng al roerend op smaak met zout en peper.
- Schep over in een bakje en garneer met ras el hanout kruiden, wat olijfolie en evt. verse koriander.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
- Calorieën: 79
- Vetten: 6,9
- Koolhydraten: 1,8
- Vezels: 1,5
- Eiwitten: 2