Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pompoenstamppot met worstjes.

Koolhydraatarme pompoenstamppot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 1 el za’atar kruiden
  • 2 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie + extra
  • 1 rode ui
  • 2 tot 4 chipolataworstjes (200 gr)
  • 45 gr rucola
  • verse koriander of peterselie
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el tahindressing (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden.
  2. Was de pompoen en snijd in blokjes. Leg de pompoen in een ovenschaal en voeg de Za’atar, komijn, peper, zout en olijfolie toe. Meng goed.
  3. Bak de pompoen 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd ondertussen de ui in ringen. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze een paar minuten. Voeg dan de worstjes toe en bak deze rondom gaar.
  5. Haal de pompoen uit de oven en voeg de blokjes toe aan een kom. Pureer de pompoen met een stamper of staafmixer. Meng de rucola door de pompoen en voeg de gebakken rode ui toe. Verdeel de puree over 2 borden.
  6. Snijd de worstjes in stukjes en verdeel over de stamppot. Garneer met verse koriander of peterselie, sezamzaad en evt. tahin dressing.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 406
  • Vetten: 31,1
  • Koolhydraten: 8,2
  • Vezels: 4,2
  • Eiwitten: 21,4