Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 200 gr amandelmeel
- 30 gr erythritol
- 1 eiwit
- 65 gr gesmolten roomboter
- snufje pumpkin spice kruiden
- snufje zout
Vulling
- 150 gr roomkaas
- 100 ml slagroom
- 3 eieren (M)
- 2 el pumpkin spice kruiden
- 70 gr erythritol
- 500 gr pompoenpuree (750 gr pompoenblokjes)
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook deze binnen 10 minuten gaar. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de bodem toe aan een grote kom. Mix het geheel met een garde en vervolgens met de handen goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm of quichevorm (22 cm) met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Maak daarbij een opstaand randje van ca. 3 tot 4 cm. Bak de bodem ca. 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg ondertussen de gekookte pompoenblokjes toe aan een kom en gebruik een staafmixer om er puree van te maken. Roer vervolgens de overige ingrediënten voor de vulling door de pompoenpuree. Gebruik een elektrische mixer ten slotte om de vulling romig op te kloppen.
- Haal de bodem na het bakken uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 165 graden. Giet of schep de vulling op de bodem en verdeel gelijkmatig. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Na het bakken is de vulling nog een beetje zacht. Zet de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven tot kamertemperatuur. Zet de taart daarna een nachtje in de koelkast. Serveer de taart met een toef opgeklopte slagroom.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
- Calorieën: 334
- Vetten: 29,9
- Koolhydraten: 3,9
- Eiwitten: 9,9