Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme quiche met pompoen en geitenkaas.

Koolhydraatarme quiche met pompoen en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.4 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 4 porties (1 quiche) 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

  • 25 gr pijnboompitten
  • 200 gr wortel of winterpeen
  • 300 gr pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl vadouvan kruidenmix
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 140 ml kokosmelk of kookroom (17% of 20% vet)
  • 1 ei (M)
  • 125 gr zachte geitenkaas + 50 gr geitenkaas voor de garnering
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • 1 stengel bosui
  • verse tijm (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Rooster de pijnboompitjes en zet deze daarna apart. Rooster vervolgens de sesamzaadjes in de pan tot ze lichtbruin kleuren en doe in een mengkom.
  2. Doe het lijnzaadmeel, lijnzaad, amandelmeel, psylliumvezels, zout, tijm en vadouvan bij de sesamzaadjes en meng goed door elkaar. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit samen met 2 eieren en de tahin toe aan het droge meelmengsel.
  3. Kneed alles samen tot er een bal deeg ontstaat. Pak twee vellen bakpapier en rol tussen het bakpapier het deeg uit tot de grootte van de quichevorm.
  4. Vet de quichevorm (27 cm) in met boter of olijfolie. Leg het uitgerolde deeg voorzichtig over de quichevorm en druk aan. Zorg dat alle randen ook goed bedekt zijn met deeg. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de quichevorm 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna buiten de oven afkoelen.
  5. Schil en rasp de wortel en snijd ondertussen de pompoen in blokjes als je geen voorgesneden pompoen gebruikt. Zet de wortel apart en leg de pompoen op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Druppel hier een eetlepel olijfolie overheen en peper, zout, ½ tl vadouvan en 1 tl gedroogde tijm.
  6. Bak de pompoenblokjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de kokosmelk of kookroom met een ei in een keukenmachine of met een garde goed door elkaar. Voeg de geitenkaas in kleine blokjes en 2/3 van de pijnboompitten toe en meng nog eens goed.
  7. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe met het mosterdzaad. Bak even kort en voeg dan de wortel, azijn, ½ tl vadouvan, cayennepeper, citroensap, peper en zout toe. Roerbak totdat de wortel niet meer rauw is en zet het vuur uit.
  8. Verdeel de gebakken wortel over de gebakken quichebodem en leg hier de gebakken pompoenblokjes bovenop. Snijd de bosui fijn en strooi deze over de pompoenblokjes. Schenk de roomvulling in de vorm en kruimel de resterende geitenkaas over de quiche.
  9. Bak de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Als de quiche nog 5 minuten in de oven moet, strooi je de rest van de pijnboompitten eroverheen. Bak deze 5 minuten mee. Haal de quiche na het bakken uit de oven en snijd in 4 stukken. Garneer met verse tijm.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 799
  • Vetten: 66,5
  • Koolhydraten: 9,5
  • Vezels: 18,1
  • Eiwitten: 31,6