Ingrediënten
Schaal
- boter of kokosolie om in te vetten
- 250 ml volvette kokosmelk (17% vet)
- 90 ml water
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille-extract
- 250 gr amandelmeel
- 1 el arrowroot of 1 tl xanthaangom
- snufje zout
- 90 tot 130 gr erythritol
- 5 tot 7 stengels rabarber
- erythritol poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vet de taartvorm (25 tot 27 cm) in met boter of kokosolie of bekleed de bodem met een vel bakpapier.
- Meng de kokosmelk met het water in een kom. Klop met een garde de eieren met het vanille-extract erbij.
- Meng het amandelmeel met de arrowroot of xanthaangom, snufje zout en erythritol in een aparte kom. Voeg het eiermengsel bij het meel en meng goed met een pannenlikker of pollepel. Schenk het beslag vervolgens in de ingevette taartvorm.
- Snij de rabarber stengels in de lengte doormidden en leg deze op het beslag. Bak de cake 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na het bakken uit de oven en laat goed afkoelen.
- Garneer de cake met ery-poedersuiker en snijd in ca. 12 stukjes.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje / puntje (1/12)
- Calorieën: 192
- Vetten: 16,5
- Koolhydraten: 3,0
- Vezels: 3,1
- Eiwitten: 7,3