Ingrediƫnten
Schaal
Bodem
- 250 gr amandelmeel
- 50 gr kokosmeel
- 60 gr erythritol
- 100 gr gesmolten roomboter
- 1 ei (M)
- 1/2 tl vanille extract
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/4 tl kaneel
- mespuntje zout
Vulling
- 300 gr rabarber
- 50 gr erythritol
- 10 gr gesmolten roomboter
- 1/2 tl xanthaangom
Crumble
- 100 gr van het deeg
- 15 gr kokosmeel
- 10 gr erythritol
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg alle ingrediƫnten voor de bodem toe aan een kom en kneed het met de handen of met een mixer met deeghaak tot een samenhangend deeg.
- Breek 100 gram van de deegbal af en voeg dit toe aan een kom. Voeg hier ingrediƫnten voor de crumble toe aan de kom. Gebruik je handen om er crumble deeg van te maken.
- Maak de rabarber schoon on onder de kraan en snijd de onderkanten eraf. Snijd de rabarber vervolgens in dunne plakken en voeg toe aan een schaaltje.
- Voeg de gesmolten boter, erythritol en xanthaangom toe aan de rabarber en meng dit goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel de crumble over de bodem en voeg de rabarber gelijkmatig toe.
- Leg je deegbal op een vel bakpapier en leg hier een stuk bakpapier bovenop. Rol het deeg met een deegroller uit ter grootte van de springvorm. Leg het deeg op de rabarber en druk licht aan.
- Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Dek vervolgens de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie en bak dan nog eens 10 minuten in de oven. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Keer de taart om op een snijplank. Laat nu volledig afkoelen. Serveer een stukje taart eventueel met opgeklopte slagroom.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieƫn: 226
- Vetten: 19,8
- Koolhydraten: 2,3
- Vezels: 4,8
- Eiwitten: 7,2