Rauwkostsalade met rode kool en spitskool.

Koolhydraatarme rauwkost salade

Rauwkost is een salade gemaakt van rauwe groenten. Onze koolhydraatarme rauwkost salade bestaat uit spitskool, rode kool en wortel. Er zijn echter geen vaste regels voor welke groenten je moet gebruiken, dus je kunt ons recept volgen of experimenteren met je eigen combinaties. De salade maken we af met een smakelijke yoghurtdressing, wat zorgt voor een frisse en romige smaak. Het is een eenvoudig te maken (bijg)gerecht dat extra lekker smaakt op een warme zomerdag!

De lekkerste groenten voor een goede rauwkost salade

Je kunt allerlei groenten gebruiken, maar een rauwkost salade is niet compleet zonder een koolsoort. In dit recept gebruiken we een mix van rode kool en spitskool. Daarnaast voegen we wortel, bleekselderij en komkommer toe. Andere veelgebruikte opties zijn radijs, kiemgroenten, tomaat en sla.

De dressing maken we van yoghurt, sumak, appelazijn en knoflookmayonaise. De knoflookmayonaise zorgt voor een heerlijke knoflooksmaak. Je kunt ook gewone mayonaise gebruiken en een teentje knoflook toevoegen voor extra smaak of dit helemaal weglaten als je niet van knoflook houdt.

Tip voor een extra snelle rauwkost salade

Gebruik eventueel voorgesneden rode kool en spitskool gebruiken of een voorgesneden koolmix, zoals die van de Albert Heijn, om het nog wat makkelijker en sneller te maken. De rauwkost salade kun je serveren als bijgerecht met bijv. bloemkoolpuree  en knoflookipfilet of bij een gevulde kipfilet.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rauwkostsalade met rode kool en spitskool.

Koolhydraatarme rauwkost salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Bijgerecht

Ingrediënten

Schaal

Salade

  • 200 g rode kool
  • 100 g spitskool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 g wortel of winterpeen
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 tl sumak
  • zout en peper

Dressing

  • 50 ml volle of Griekse yoghurt
  • 12 el (knoflook)mayonaise
  • 1/4 tl sumak
  • 1/4 tl appelazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode kool en spitskool fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes. Rasp de wortel en snijd de komkommer in plakjes en blokjes.
  2. Meng alles met elkaar in een grote kom.
  3. Meng de ingrediënten van de dressing met elkaar en schep door de salade. Je kunt wat dressing apart houden. Breng de salade op smaak met sumak, zout en peper


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 177
  • Vetten: 3,6
  • Koolhydraten: 9,3
  • Vezels: 6,6
  • Eiwitten: 5,8
Rauwkostsalade met rode kool en spitskool.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*