Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rauwkostsalade met rode kool en spitskool.

Koolhydraatarme rauwkost salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Bijgerecht

Ingrediënten

Schaal

Salade

  • 200 g rode kool
  • 100 g spitskool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 g wortel of winterpeen
  • 1/2 komkommer
  • 1/4 tl sumak
  • zout en peper

Dressing

  • 50 ml volle of Griekse yoghurt
  • 12 el (knoflook)mayonaise
  • 1/4 tl sumak
  • 1/4 tl appelazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode kool en spitskool fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes. Rasp de wortel en snijd de komkommer in plakjes en blokjes.
  2. Meng alles met elkaar in een grote kom.
  3. Meng de ingrediënten van de dressing met elkaar en schep door de salade. Je kunt wat dressing apart houden. Breng de salade op smaak met sumak, zout en peper


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 177
  • Vetten: 3,6
  • Koolhydraten: 9,3
  • Vezels: 6,6
  • Eiwitten: 5,8