Ingrediënten
Schaal
Salade
- 200 g rode kool
- 100 g spitskool
- 2 stengels bleekselderij
- 75 g wortel of winterpeen
- 1/2 komkommer
- 1/4 tl sumak
- zout en peper
Dressing
- 50 ml volle of Griekse yoghurt
- 1–2 el (knoflook)mayonaise
- 1/4 tl sumak
- 1/4 tl appelazijn
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de rode kool en spitskool fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes. Rasp de wortel en snijd de komkommer in plakjes en blokjes.
- Meng alles met elkaar in een grote kom.
- Meng de ingrediënten van de dressing met elkaar en schep door de salade. Je kunt wat dressing apart houden. Breng de salade op smaak met sumak, zout en peper
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 177
- Vetten: 3,6
- Koolhydraten: 9,3
- Vezels: 6,6
- Eiwitten: 5,8