Ingrediënten
Schaal
Raviolideeg
- 100 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 2 tl xanthaangom
- 1 tl psylliumvezels
- zout naar smaak
- 1 el appelazijn
- 1 ei (M)
- 4 tot 6 tl water
Vulling
- 100 gr pompoen of meer (bewaar de rest voor later)
- 1/2 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gedroogde of 1 el verse salie
- 100 gr zachte geitenkaas
- zout en peper naar smaak
- 1 eigeel + 1 tl water
- 1 tot 2 el olijfolie of boter
Topping
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- handje hazelnoten
- 1 el olijfolie (voor bakken)
- 100 gr zachte geitenkaas (topping)
- 20 ml olijfolie (topping)
- Verse basilicum of salie
Bereidingswijze
Raviolideeg
- Meng het amandelmeel, kokosmeel, xanthaangom, psylliumvezels en zout in een keukenmachine.
- Voeg de appelazijn toe en meng nog een keer. Kluts het ei los en voeg toe. Voeg het water per theelepel toe. Voeg meer water toe als het droog is. Het deeg blijft een beetje plakkerig.
- Schep het deeg uit de kom en maak er een bal van. Rol er vershoudfolie omheen en kneed het een paar minuten in het folie. Laat het 15 minuten rusten op kamertemperatuur en leg dan in de koelkast voor 1-2 uur.
De vulling
- Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden of gebruik een airfryer. Schil en snijd de pompoen in blokjes en leg op een bakplaat. Meng met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de blokjes 30 minuten in de voorverwarmde oven of korter in de airfyer (200 graden ca. 15 min).
- Laat na het bakken de blokjes afkoelen. Snijd ondertussen de sjalot fijn en pers een teentje knoflook. Fruit dit in een koekenpan en voeg 100 gr pompoen, de salie en de geitenkaas toe. Bak kort en doe alles dan in een keukenmachine. Pureer tot een glad geheel, proef en breng op smaak met zout en peper.
Ravioli vullen
- Rol het deeg heel dun uit. Gebruik een vormpje of een speciale ravioli vorm om het deeg uit te drukken.
- Meng in een bakje 1 eidooier met 1 theelepel water. Meng goed en smeer de ravioli deegstukjes met een kwastje in. Doe dit aan beide kanten. Pak een theelepel van de pompoenvulling en leg dit in het midden van een ravioli deegstukje. Pak een leeg deegstukje en leg deze erop. Druk voorzichtig rondom aan. Zorg dat de randen goed dicht zitten.
- Herhaal stap 2 totdat je vulling of deeg op is en en alle ravioli’s zijn gemaakt.
- Verwarm vervolgens een koekenpan en voeg wat olie of boter toe. Voeg de ravioli toe en bak deze aan beide kanten in ca. 10 minuten goudbruin. Draai tijdens het bakken af en toe om. Ga ondertussen verder met de topping.
De topping
- Snipper de sjalot en pers de knoflook. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en zet opzij.
- Verwarm een kleine koekenpan met wat olijfolie boven een middelhoog vuur en fruit de ui, totdat deze krokant wordt. Voeg dan de hazelnoten en knoflook toe en bak nog eens een paar minuten. Let goed op dat de knoflook niet verbrand.
- Verdeel de ravioli over 3 borden en strooi de topping samen met wat verse geitenkaas, basilicum of salie eroverheen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 605
- Vetten: 50
- Koolhydraten: 8,2
- Vezels: 9,8
- Eiwitten: 25,6