Ingrediënten
Schaal
Cake
- 150 gr ongezouten boter
- 80 gr Erythritol poeder
- 3 eieren (L)
- 1 el vanille extract
- 1 tl witte wijnazijn
- 125 gr zure room
- 100 ml amandelmelk, ongezoet
- 270 gr amandelmeel
- 2 el cacaopoeder
- 2 tl baksoda
- rode kleurstof of bietensap
- snufje zout
Frosting
- 400 gr roomkaas
- 30 gr roomboter
- 40 gr Erythritol poeder
- 1 tl vanille extract
Decoratie
- 100 gr granaatappelpitjes
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Haal de roomkaas en boter uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Klop in een kom de boter en erythritol poeder met een elektrische mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen de eieren een voor een toe. Voeg dan ook de zure room, amandelmelk, witte wijnazijn en vanille extract toe en spatel dit door het beslag.
- Zet de mixer op een lagere stand en voeg het amandelmeel, cacaopoeder, snufje zout en baksoda toe aan het beslag. Voeg ten slotte de kleurstof toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over twee kommen en zet opzij.
- Schenk het beslag uit een kom in de springvorm met bakpapier. Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake vervolgens goed afkoelen en verwijder voorzichtig de rand van de vorm. Til de cake uit de vorm en zet opzij.
- Maak de vorm schoon en bekleed hem opnieuw met bakpapier en vet de randen in met boter. Schenk nu het beslag uit de andere kom in de springvorm en bak dit ook 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de frosting door de zachte roomkaas, zachte boter, erythritol poeder en vanille luchtig te kloppen. Zet dit vervolgens in de koelkast. Haal dan ook de andere cake na het bakken uit de oven en laat alles goed afkoelen.
- Leg een cake op een bord en smeer hier wat frosting overheen. Dek dit af met de andere cake en verdeel de rest van de frosting over de bovenkant en zijkant. Garneer de red velvet cake met granaatappelpitjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieën: 354
- Vetten: 33,6
- Koolhydraten: 3,9
- Eiwitten: 8,5