Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw bakrecept! Dit keer heeft Anne een heerlijke koolhydraatarme rocky road voor ons gemaakt. Een rocky road is een soort chocolade fudge met allerlei lekkere dingen, zoals noten, spekjes en koekjes eraan toegevoegd. Het idee achter de Rocky Road kan gezien worden als: iets zachts, iets hards, iets zoutigs, iets zoets en iets kleurrijks. Het is maar net waar je zelf zin in hebt! Het maken kost nog geen 10 minuten en zo heb je in de middag bij de thee of koffie al wat lekkers.
Een rocky road maken
Veel mensen kennen Rocky Road wel, maar hebben dit zelf nog niet eerder gemaakt. Je hebt verschillende varianten van Rocky Road. Hiermee wordt niet alleen de vulling bedoeld, maar ook het basisrecept. Je kunt namelijk ook Rocky road fudge maken. Dan blijft de basis wat zacht en smeuïg ten opzichte van de Rocky Road in dit recept. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van roomboter en twee soorten chocolade. Daarnaast wordt de rocky road nog gezoet met onze eigen Caramel Syrup. Dit zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar ook voor een stroperig resultaat. Het leuke van dit is dat je dit niet ziet, maar alleen proeft. De Rocky Road wordt in de koelkast bewaard en daardoor lijkt het op een hard stukje chocolade. Echter als je een hap neemt, smelt het weg in je mond.
Tips
Onze rocky road hebben we gemaakt met een aantal producten uit onze webshop. Je kunt echter ook veel producten zelf maken. Verder kun je eindeloos variëren door verschillende soorten noten toe te voegen en snoepjes. Met ons recept maak je 24 stukjes rocky road. Je kunt de overgebleven stukjes bewaren in de vriezer of koelkast. Het is ook mogelijk om minder te maken door het recept te halveren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten!
Koolhydraatarme rocky road
- Bereidingstijd: 140
- Totale tijd: 140
- Porties: 24 stukjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Ingrediënten
Rocky road:
- 85 gram roomboter
- 85 gr melkchocolade, suikervrij
- 150 gr pure chocolade, 85% cacao
- 30 gr Lowcarbchef Caramel Syrup
- 1 Lowcarbchef Keto Cookie
- 75 gr walnoten
- 25 gr pecannoten
- 25 gr paranoten
- optioneel: 80 gr Sweet Switch marshmallows
Topping:
- 30 gr witte chocolade, suikervrij
- 1/2 tl kokosolie
Bereidingswijze
- Doe de roomboter, pure chocolade, melkchocolade en Caramel siroop in een steelpan en laat dit al roerend smelten. Snijd ondertussen het koekje, walnoten, pecannoten, paranoten en spekjes in kleine stukjes (grof).
- Haal de pan met de gesmolten chocolade van het vuur en roer de gesneden koekjes, noten en spekjes erdoorheen. Spatel de inhoud van de pan vervolgens in een bakvorm bekleed met bakpapier (20×20 cm) en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
- Smelt als de rocky road klaar is de witte chocolade au-bain-marie. Vul een steelpan met een laagje water en zet hier een hittebestendige kom bovenop. Voeg dan de witte chocolade en kokosolie toe en smelt de chocolade.
- Snijd de rocky road in 24 blokjes en versier elk stukje met gesmolten witte chocolade. Je kunt de rocky road bewaren in de koelkast of invriezen!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 blokje (1/24)
- Calorieën: 138
- Vetten: 12,9
- Koolhydraten: 2,1
- Eiwitten: 2,2
OMG dit is het lekkerste recept ever!!
Heeeeerlijk! Maar alle dingen niet in huis. Lekker genoeg met noten en kokosrasp. Maar 24 stukjes is onmogelijk. Voor de chocoladefan dan… 😉 Eerder 10 stukjes. Haha!