Een koolhydraatarme rösti, hoe maak je dat?
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, een koolhydraatarme rösti. Dit koolhydraatarme rösti recept is gebaseerd op het traditionele aardappel rösti recept. Het enige wat ik heb vervangen is de koolhydraatrijke aardappel. Ik heb de aardappel vervangen met knolselderij, een lelijke maar heerlijke groente. En eerlijk waar het verschil is niet te proeven, de koolhydraatarme rösti is heerlijk! Dit koolhydraatarme rösti recept is ook nog eens leuk om te maken!
Met de overgebleven knolselderij maak je heerlijke frietjes!
Met dit recept houd je een gedeelte van de knolselderij over. Van dit overgebleven stuk kun je heerlijke koolhydraatarme frietjes maken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.
PrintKoolhydraatarme rösti
- Bereidingstijd: 15 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Totale tijd: 25 minutes
- Porties: 1 rösti 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
- Keuken: Nederlands
Ingrediënten
- 150 gr knolselderij
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 15 gr bacon, in kleine stukjes gesneden
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 tl zout
- 1/8 tl gemalen zwarte peper
- 1/4 tl knoflookpoeder
- handjevol veldsla
Bereidingswijze
- Pak om te beginnen de knolselderij erbij. Plaats de knolselderij op een grote snijplank en snijd de knol door tweeën. Leg vervolgens de platte kan van de knolselderij op de plank en snijd voorzichtig de schil weg, totdat je alleen het witte vruchtvlees overhoudt.
- Pak dan een grote rasp en rasp een stuk van de knolselderij boven een kom. Rasp de knolselderij totdat je 150 gram geraspt vruchtvlees overhoudt. Voeg de parmezaanse kaas en de kruiden toe en meng dit goed door elkaar.
- Verwarm vervolgens in een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie en boter. Voeg de bacon toe en bak dit crispy. Voeg dan het knolselderij mengsel toe in de pan en druk met de achterkant van een grote lepel op het mengsel in de ban om een grote pannenkoek te vormen.
- Bak de rösti boven een middelhoog tot laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Totdat de bodem goudbruin en crispy is. Haal als de rösti klaar is de pan van het vuur en houdt deze omgekeerd boven een bord en laat de rösti voorzichtig vallen. Serveer de koolhydraatarme rösti warm of koud met wat veldsla!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 rösti
- Calorieën: 332
- Vetten: 21,0
- Koolhydraten: 8,3
- Eiwitten: 13,3
vandaag gemaakt.
heerlijk
tip: gewoon in de contactgrill. Geen gedoe met omdraaien ed.
Verrukkelijk! 1 ei en een halve eetlepel amandelmeel erbij gedaan. Rösti aan beide kanten gebakken. Bedankt voor dit lekkere, eenvoudige recept!
Iedereen vond ze lekker. Wel ook nog een ei erbij gedaan en wat amandelmeel toegevoegd voor de binding.
Heb het net gemaakt eerst even proberen voor dat ik het niet lust was erg lekker 1 gesnipperd uitje en 1 geklutst ei er door heen gedaan en iets langer op het vuur gedaan en ook nog omgedraaid voor herhaling zeker vatbaar
Ik was erg sceptisch hier over maar naar dat ik het gemaakt had was ik erg sprakeloos zo lekker was het zelfs dochter was bijna gen groente eet vond hem lekker heb het ook meteen door gegeven aan vrienden .Bedankt voor de lekkere gerechten
super…ik heb de rosti los gebakken met 2 gesneden uien en 2 geklutste eieren erdooren geraspte kaas en kruiden,staat al een aantal keren bij ons op tafel en zelfs mijn zoon die niet altijd meedoet vindt dit heerlijk
Ik had nog nooit iets gemaakt met knolselderij. Vond t heerlijk!
Ik maakte de rösti voor 2 personen. In plaats van bacon heb ik er kleine stukjes ham (40 gram p.p.) doorheen gedaan. En ik heb 3 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries) toegevoegd. Topgerecht!