Ingrediënten
Schaal
Koek
- 75 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 50 gr erythritol
- 100 gr amandelmeel
- 5 gr arrowroot
- 2 eieren (M)
- 1/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
Glazuur optie 1
- 50 gr frambozen
- 50 gr erythritol poeder
Glazuur optie 2
- 50 gr Balance witte chocolade, suikervrij
- 1 tl kokosolie
- roze kleurstof druppeltjes
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.Voeg alle ingrediënten voor de koeken toe aan een mengkom. Klop dit vervolgens voor 2 minuten met een elektrische luchtig op.
- Schep het beslag in een spuitzak en knip het puntje af of gebruik een lepeltje. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes (silicoon of papier).
- Bak de koeken 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Keer de cakejes na het bakken om op een plank, zodat de bovenkant iets inzakt en platter wordt. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Maak als de koeken aan het afkoelen zijn de frosting. Voor frosting optie 1 voeg je de verse frambozen toe aan een fijne zeef. Druk nu de frambozen aan met een vork, zodat het sap in een kom valt en de pitjes achterblijven. Voeg daarna de erythritol poeder toe en roer dit goed door.
- Voor frosting optie 2 breng je een laagje water in een steelpannetje aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Doe de chocolade voor de topping in een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie en laat daarna 5 minuten afkoelen. Roer vervolgens volgens de druppels kleurstof door de chocolade.
- Dip de koeken in de frosting en plaats de koeken 15 minuten in de koelkast, zodat de frosting hard kan worden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koek met witte choco glazuur
- Calorieën: 202
- Vetten: 18,4
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 5,1