Ingrediënten
Schaal
- 500 gr runderhachee vlees (magere runderlappen)
- 800 gr pompoen, in stukjes gesneden
- 2 middelgrote uien
- 20 ml olijfolie
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 300 ml warm water
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1,5 runderbouillionblokje
- 1 el balsamico azijn
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de magere runderlappen in blokjes en bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak. Pak vervolgens een schone snijplank en snijd hierop de uien in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een braad en bak het vlees op een hoog vuur in 3-5 minuten bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de uien in het overgebleven vet in de pan.
- Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan en voeg de balsamico azijn, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje toe aan het warme water en meng. Schenk het water vervolgens in de pan en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 2 uur stoven.
- Haal de deksel dan van de pan en stoof nog eens 30 minuten. Voeg hierna de pompoenblokjes toe aan de pan en laat dit nog eens 30 minuten mee koken. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 194
- Vetten: 7,3
- Koolhydraten: 8,2
- Eiwitten: 22,7