Ingrediënten
Schaal
- 100 ml balsamico azijn
- 1 el olijfolie
- 2 stuks kipfilet (300 gr)
- zout en verse zwarte peper
- 200 gr gesneden romaine salade
- 150 gr mini mozzarella bolletjes
- 200 gr cherrytomaten
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- handjevol basilicum, fijngesneden
Bereidingswijze
- Doe de balsamico in een sauspan en verwarm boven een middelhoog vuur. Breng tot een lichte kook en kook 4-6 minuten, totdat 50% van de balsamico is verdampt. Doe de overgebleven balsamico in een bakje en laat afkoelen.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Kruid de kipfilets met zout en peper en leg ze in koekenpan. Bak de kipfilets 4 minuten per kant gaar. Snijd de kipfilets in blokjes en laat afkoelen.
- Doe de romaine salade in een grote kom en voeg de kip, mozzarella, cherrytomaten, avocado en basilicum toe. Garneer met de balsamico en verdeel in 2 porties.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2
- Calorieën: 475
- Vetten: 26,0
- Koolhydraten: 7,5
- Eiwitten: 50,5