Ingrediënten
Schaal
Salade:
- 1 groot blikje tonijn in water
- 1 el mayonaise
- 150 gr haricots verts of sperziebonen
- 2 eieren (M of L)
- 150 gr romaine sla
- 30 gr gesneden rode ui
- 1/2 rode paprika
- zout en peper naar smaak
Dressing:
- 40 ml olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el citroensap
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe aan de pan en kook 6 tot 8 minuten. Pak vervolgens nog een pan en vul deze met water. Voeg de haricots verts toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de haricots verts binnen 4-6 minuten beetgaar. Laat na het koken het water uit de pan goed uitlekken.
- Laat ondertussen het blikje tonijn uitlekken en meng de tonijnstukken in een kom met de mayonaise, zout en peper. Snijd vervolgens de rode ui en paprika in kleine reepjes.
- Maak dan de dressing door de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en citroensap te mengen. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd de eieren in kleinere stukken.
- Verdeel vervolgens de romaine sla over twee borden en doe daar de rode ui, paprika, tonijn en haricots verts bij. Besprenkel tot slot de salade niçoise met de mosterddressing. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 400
- Vetten: 29,3
- Koolhydraten: 7,3
- Eiwitten: 25,2