Ingrediënten
Schaal
- 100 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 3 el erythritol
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 60 gr boter
- scheutje (amandel)melk
- 1 tl vanille extract
- 1 ei (M)
- 75 gr blauwe bessen
- optioneel: 50 gr Good Good Blueberry Jam
Bereidingswijze
- Haal de boter ruim van te voren uit de koelkast. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng in een grote kom de erythritol, amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout.
- Voeg de zachte boter toe aan de kom en meng dit met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg tijdens het kloppen het ei, vanille extract en de amandelmelk toe. Klop door totdat alles goed is gemengd. Zet de mixer dan uit en laat het mengsel 15 minuten op kamer temperatuur rusten
- Spatel na het rusten voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Maak nu je handen net en vorm 8 scones (driehoekjes) en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de scones ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de scones na het bakken minimaal 30 minuten afkoelen. Als ze net uit de oven komen zijn ze zacht, maar na het afkoelen wordt de buitenkant iets krokanter. Serveer de scones met een portie suikervrije blueberry jam!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 scone
- Calorieën: 150
- Vetten: 13,6
- Koolhydraten: 2,5
- Eiwitten: 3,8