Ingrediënten
Schaal
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode paprika
- 2 grote trostomaten (ca. 80–100 gr)
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl harissa kruiden
- 1/2 tl komijnzaad, gemalen
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 eieren
- verse koriander of peterselie
- 50 gr feta
- 2 sneetjes Lowcarbchef stokbrood (optioneel)
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de paprika in kleine blokjes of reepjes en de tomaten in kleine blokjes.
- Verwarm de pan met een grote eetlepel olijfolie en fruit de ui. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe en zet op laag vuur. Doe een deksel op de pan en laat het sudderen tot de tomatenblokjes een saus zijn geworden. Dit duurt ongeveer 15 min.
- Voeg alle kruiden toe en roer nog een keer goed. Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en breek een ei in ieder kuiltje. Zet het vuur nog lager en zet een deksel op de pan. Laat de eieren nu 5-10 minuutjes rustig stollen in de saus.
- Rooster 2 sneetjes Lowcarbchef (stok)brood en snij de verse koriander of peterselie fijn. Brokkel of snij de feta in kleine stukjes.
- Haal de pan van het vuur en garneer de shakshuka met de feta, verse kruiden en wat peper en zout naar smaak. Serveer samen de sneetjes brood.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (hele pan)
- Calorieën: 397
- Vetten: 29,7
- Koolhydraten: 8,9
- Eiwitten: 22,2