Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Shepherd's pie met bloemkoolpuree.

Koolhydraatarme Shepherd’s pie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 29 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Engels

Ingrediënten

Schaal

Gehakt

  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 courgette
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • optioneel: 2 tl arrowroot
  • zout en peper naar smaak

Topping

  • 1 kleine bloemkool
  • 20 roomboter, ongezouten
  • 50 ml slagroom
  • 50 gr geraspte kaas voor ovengratin
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en wortel in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Verwarm een el olijfolie in een grote hapjes pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de gesneden wortel toe en bak dit een paar minuten mee.
  2. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak dit al roerend gaar. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Voeg als het gehakt gaar is de courgette, tomatenblokjes, bouillonblokje en het laurierblaadje toe en laat dit 10 minuten sudderen boven een laag vuur, totdat de saus is ingedikt. Breng het gehakt vervolgens op smaak met zout en peper. Je kunt de saus eventueel dikker maken door 2 tl arrowroot toe te voegen.
  3. Verwarm nu de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak de bloemkool erbij en snijd deze in roosjes. Breng vervolgens een pan met water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook de roosjes in ca. 8-10 minuten gaar.
  4. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat de roosjes goed uitlekken. Hoe droger de roosjes hoe lekkerder de puree. Doe de uitgelekte roosjes vervolgens terug in de pan. Voeg vervolgens de boter, slagroom, kaas, zout en peper toe aan de pan en mix dit met een staafmixer tot een gladde puree.
  5. Haal het laurierblaadje uit de pan met het gehakt en verdeel het gehakt over een grote ovenschotel. Schep de bloemkoolpuree hier overheen en verdeel de puree vervolgens met een lepel gelijkmatig over de schotel. Bestrooi de schotel ten slotte met een beetje kaas
  6. Bak de Shepherds pie 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de pie na het bakken in 4 gelijke stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 452
  • Vetten: 31,4
  • Koolhydraten: 10,8
  • Eiwitten: 29,4