Ingrediënten
Schaal
Kipshoarma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl kerrie
- 1/2 of 1 tl zout of naar smaak
- peper naar smaak
- 1 teentje knoflook, geperst
- 350 gr kipdijfilet
Knoflooksaus
- 70 gr volle yoghurt
- 40 gr mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 tot 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl bieslook (fijngesneden of gedroogd)
- 1 el verse peterselie, fijngesneden
- peper en zout naar smaak
Groenten
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 100 gr ijsbergsla
- 1 stengel bosui
- handje verse peterselie
- 1 avocado
- 100 gr cherrytomaten
Bereidingswijze
- Meng de kruiden in een grote kom. Snijd op een plank de kip in reepjes en voeg dit toe aan de kom met de kruiden. Meng goed door elkaar en laat de marinade vervolgens minimaal een half uur intrekken (of het liefst een hele nacht in de koelkast).
- Meng ondertussen in een kom alle ingrediënten voor de knoflooksaus. Begin met 1 teentje knoflook en voeg naar smaak meer toe. Zet de saus afgedekt in de koelkast.
- Snijd de aubergine in plakken of blokjes en de paprika in reepjes.
- Verwarm een el olijfolie in een koekenpan boven een hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten rondom goudbruin. Verlaag het vuur iets en voeg de paprika toe en roerbak het geheel 10 tot 15 minuten. Kruid met peper en zout en haal de groenten uit de pan.
- Voeg aan dezelfde pan opnieuw wat olie toe en voeg de gemarineerde kip toe. Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
- Snijd ondertussen de ijsbergsla en verdeel deze over 2 diepe borden of kommen. Snijd de bosui en peterselie en zet opzij.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en de avocado in blokjes. Verdeel deze over de ijsbergsla.
- Verdeel nu ook de gebakken aubergine en paprika over de salade en leg hier de kip op. Garneer de shoarma met de knoflooksaus, verse peterselie en de bosui.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 698
- Vetten: 37,4
- Koolhydraten: 11,5
- Vezels: 7,9
- Eiwitten: 38,9