Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hamburger geserveerd tussen twee bladeren ijsbergsla.

Koolhydraatarme slaburgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 hamburgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 stengels lente-ui
  • 1/2 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken
  • zout en peper naar smaak
  • 8 grote slabladeren
  • optioneel: augurken plakjes
  • optioneel: plakjes tomaat
  • optioneel: saus naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook en lente-ui in kleine stukjes. Pak dan een kom en meng hierin het rundergehakt, ei, ui, knoflook, lente-ui, amandelmeel en kruiden. Vorm van het gehaktmengsel met de handen vier hamburgers.
  2. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie en bak de hamburgers boven een middelhoog vuur 4 tot 5 minuten per kant. Pak na het bakken vier borden en plaats op elk bord een groot blad sla. Haal de hamburgers uit de pan en plaats op de sla bladeren. Garneer de hamburgers eventueel met plakjes tomaat, augurk en saus. Bedek tenslotte de hamburgers met een blad sla en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 hamburger
  • Calorieën: 340
  • Vetten: 24,2
  • Koolhydraten: 3,8
  • Eiwitten: 27,8