Ingrediënten
Schaal
Cake
- 4 eieren (M)
- 25 gr erythritol
- 1 tl vanille extract
- 60 gr amandelmeel
- 4 gr bakpoeder
Slagroomvulling
- 300 ml slagroom, 35% vet
- 150 gr mascarpone
- 60 gr ery-poedersuiker
- 6 el Good Good Aardbeienjam
Topping
- 35 gr amandelschaafsel
- 1 tl erythritol
- handje verse blauwe bessen
- handje verse aardbeien
- handje verse bramen of frambozen
Bereidingswijze
- Cake. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat (40×40 cm) met een vel bakpapier. Splits 2 eieren. De eiwitten in een kom en de eidooiers in de andere. Voeg vervolgens de eiwitten met de erythritol toe aan een grote mengkom. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer en zet opzij.
- Pak nu een nieuwe kom en voeg hier de overige 2 eieren, eidooiers, vanille extract, amandelmeel en bakpoeder aan toe. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Daarna spatel je dit luchtig door de eiwitten. Schep het beslag op het bakpapier. Verspreid dit gelijkmatig uit, ca. 2 cm dik en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen.
- Topping. Doe de amandelschaafsel met erythritol in een koekenpan en bak goudbruin. Laat daarna afkoelen.
- Vulling. Klop de slagroom stijf op met de mascarpone en ery-poedersuiker. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak en leg de zak even in de koelkast.
- Snij de platte cake nu 6 plakken van ca. 20×7 cm. Begin nu met stapelen van je slagroomschnitt. Haal de spuitzak met slagroom uit de koelkast en knip een puntje van de spuitzak af.
- Leg een plakje cake op een serveerschaal of bord en smeer deze in met jam. Spuit wat toefjes slagroom op de cake met jam en plaats vervolgens hier weer een plak cake op. Herhaal dit totdat de plakken cake op zijn.
- Eindig met mooie toefjes slagroom bovenop de cake en smeer de zijkanten in met slagroom. Verdeel de gebakken amandelschaafsel over de zijkant van schnitt en versier de bovenkant met vers fruit.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
- Calorieën: 252
- Vetten: 23,1
- Koolhydraten: 2,6
- Vezels: 1,4
- Eiwitten: 5,8