Heerlijke koolhydraatarme soesjes gevuld met verse opgeklopte slagroom!
Vandaag zag ik tijdens het boodschappen doen dat de verse slagroomsoesjes in de aanbieding waren. De soesjes zagen er super lekker uit en waren voordelig geprijsd. Ik had gelukkig genoeg andere lekkere (koolhydraatarme) producten in mijn winkelmandje en kon hierdoor de verleiding weerstaan. Eenmaal thuis kwam ik op het idee om zelf koolhydraatarme soesjes te maken. Dit was geen gemakkelijke opgave. De soesjes moesten namelijk luchtig genoeg zijn om met slagroom te vullen. Mijn eerste poging was helaas mislukt. Ik had geprobeerd om het deeg te maken van amandelmeel, maar dit leverde niet het gewenste resultaat. Vervolgens ben ik in het archief gedoken om naar vergelijkbare recepten te zoeken en daar kwam ik ons koolhydraatarm schuimgebak recept tegen. Dit schuimgebakje is gemaakt van opgeklopte eiwitten. Ik kon mij herinneren dat het schuimgebakje erg luchtig was. Perfect dus om te vullen met opgeklopte slagroom. Ik heb het gelijk uitgeprobeerd en het was gelukt!
De koolhydraatarme slagroomsoesjes hebben een heerlijke zoete vanillesmaak. Het verschil met normale soesjes is bijna niet te proeven. Je kunt de koolhydraatarme slagroomsoesjes serveren als snack of dessert bij een kopje koffie of thee. De soesjes blijven een aantal dagen goed in de koelkast, maar je kunt ze ook invriezen. Zelf heb ik mijn overgebleven soesjes ingevroren.
Bereidingstips:
De koolhydraatarme soesjes zijn makkelijk om te maken. Het enige aandachtspunt is het stijf kloppen van de slagroom. Zorg ervoor dat je slagroom goed koud is. Haal de slagroom pas uit de koelkast als je daadwerkelijk gaat starten met het kloppen. Gebruik een koude kom om de slagroom in te kloppen. Klop de slagroom zo snel mogelijk (dan blijft het vet in de room koud en vormt het een stevig netwerk voor de lucht in de slagroom). Stop tijdens het kloppen af en toe om te kijken of het al goed is. De slagroom is klaar als er stevige pieken vormen als je de mixer uit de kom haalt. Klop niet te lang door, want dan kan er boter ontstaan en dit onomkeerbaar! Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Vragen of opmerkingen over het recept kun je onderaan de pagina in de commentsectie plaatsen.
Koolhydraatarme slagroomsoesjes
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 40 minutes
- Porties: 15 soesjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
- Keuken: Nederlandse
Ingrediënten
Soesjes:
- 4 eiwitten van middelgrote eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- 1 el Sukrin Icing
- snufje zout
Slagroomvulling:
- 250 ml verse slagroom
- 2 el Sukrin Icing
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm een heteluchtoven voor op 180°C. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en vet deze in met bakspray of boter. Pak nu twee middelgrote kommen en splits daarin de eieren.
- Voeg vervolgens de vanille aroma, bakpoeder, zout en de Sukrin Icing toe aan de kom met de eiwitten. Pak nu een elektrische mixer en klop de eiwitten stijf.
- Vorm van het beslag m.b.v. een grote eetlepel 15 bolletjes en plaats deze bolletjes op de bakplaat. Bak de soesjes 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, want de soesjes kunnen gemakkelijk verbranden.
- Voeg dan de verse slagroom, Sukrin Icing en vanille aroma toe aan een middelgrote kom. Klop met een elektrische mixer de slagroom stijf en schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Doe de spuitzak in de koelkast totdat de soesjes klaar zijn.
- Laat de soesjes na het bakken afkoelen en prik dan met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom. Garneer de slagroomsoesjes eventueel met een beetje Sukrin Icing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 soesje
- Calorieën: 60
- Vetten: 5,8
- Koolhydraten: 0,6
- Eiwitten: 1,4
De soesjes bleven een beetje plat, maar ze smaken erg goed.
Hoi allemaal. Ik ben bezig met Diabetes 2 om te keren. Dat lukt héél goed. Hunker ook naar koolhydraatarme recepten en heb die soezen gemaakt en waren ook ingezakt. Mijn eiwit was heel stijf. En daarbij mag ik ook geen zoetstoffen gebruiken, want dan blijft je lichaam naar zoet vragen. We moeten ontzoeten. Evengoed smaakten de soezen net als de “normale” soezen.
Heerlijk, jammer dat ik geen foto mag uploaden…
Heb de soesjes gemaakt en wareb heerlijk.
Vanavond de soesjes gemaakt, maar toen ik ze uit de oven haalde waren ze bijna plat. Wat heb ik niet goed gedaan?
Hi Diana,
Dat is niet de bedoeling, er moet genoeg ruimte overblijven om de slagroom in te spuiten. Heb je het eiwit goed stijf geklopt?
Gr,
Quint
Hallo,wat is steviala frost
Groetjes Joke
Hoi Joke,
Steviala frost is een zoetstof op basis van erythritol en stevia. Door een speciaal productieproces is de zoetstof omgetoverd tot een poeder vergelijkbaar met poedersuiker. Je kunt Steviala frost dus gebruiken als vervanger voor poedersuiker in recepten! Steviala Frost kun je kopen in onze webshop.
Groet,
Quint
Super lekkere soesjes.
Nu vind het ik zonde om het ei-geel weg te gooien. Iemand tips wat is daarmee kan maken
Ohhh nu moet ik toch de keuken in denk ik ?
het lijk me een top recept,ga zeker maken,dank je wel
Zou de slagroomvulling ook in combinatie met Mascarpone kunnen, net als bij de schuimgebakjes?
Beste Claudia,
Wat een goed idee! Ik denk dat de mascarpone een lekkere aanvulling is. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt!
Groet,
Quint