Ingrediënten
Schaal
Soesjes:
- 4 eiwitten van middelgrote eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- 1 el Sukrin Icing
- snufje zout
Slagroomvulling:
- 250 ml verse slagroom
- 2 el Sukrin Icing
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm een heteluchtoven voor op 180°C. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en vet deze in met bakspray of boter. Pak nu twee middelgrote kommen en splits daarin de eieren.
- Voeg vervolgens de vanille aroma, bakpoeder, zout en de Sukrin Icing toe aan de kom met de eiwitten. Pak nu een elektrische mixer en klop de eiwitten stijf.
- Vorm van het beslag m.b.v. een grote eetlepel 15 bolletjes en plaats deze bolletjes op de bakplaat. Bak de soesjes 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, want de soesjes kunnen gemakkelijk verbranden.
- Voeg dan de verse slagroom, Sukrin Icing en vanille aroma toe aan een middelgrote kom. Klop met een elektrische mixer de slagroom stijf en schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een klein glad spuitmondje. Doe de spuitzak in de koelkast totdat de soesjes klaar zijn.
- Laat de soesjes na het bakken afkoelen en prik dan met een mes in elk soesje aan de onderkant een gaatje en vul ze door dat gaatje met de slagroom. Garneer de slagroomsoesjes eventueel met een beetje Sukrin Icing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 soesje
- Calorieën: 60
- Vetten: 5,8
- Koolhydraten: 0,6
- Eiwitten: 1,4