Ingrediënten
Schaal
Biscuitbodem
- 3 eieren
- 140 gr amandelmeel
- 150 gr roomkaas, kamertemperatuur
- 40 gr erythritol
- 40 gr roomboter
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
Slagroomvulling
- 500 ml slagroom
- 200 gr mascarpone
- 50 gr Sukrin Icing
- 2 tl vanille aroma
Decoratie
- optioneel: amandelschaafsel
- optioneel: vers fruit
Bereidingswijze
- Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder en de erythritol. Smelt vervolgens in een steelpannetje of in de magnetron de roomboter. Voeg dan de eieren, gesmolten boter, zachte roomkaas en vanille aroma toe aan de kom met het meel. Meng de inhoud van de kom met een elektrische mixer tot een samenhangend deeg.
- Bekleed een springvorm van 20 cm met een vel bakpapier en vet de randen in met boter of olie. Schenk het deeg in de springvorm en bak de biscuitbodem 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen.
- Voeg nu de koude slagroom en mascarpone toe aan een grote kom. Klop de slagroom met een elektrische mixer stijf en voeg op het einde de Sukrin Icing en vanille aroma toe. Klop door tot er stijve pieken ontstaan. Stop op tijd met kloppen, want als je te lang doorgaat kan er boter ontstaan en dit is onomkeerbaar.
- Snijd de biscuit bodem horizontaal doormidden, zodat je twee plakken krijgt. Leg een plak op een rond bord of taartschaal en bestrijk dit met opgeklopte slagroom. Dek dit af met de andere plak biscuit en smeer hier weer slagroom bovenop.
- Bedek eventueel de rest van de taart ook m.b.v. een paletmes en decoreer de taart met slagroomroosjes, verse vruchten en amandelschaafsel. Snijd de taart in 12 puntjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieën: 345
- Vetten: 34,6
- Koolhydraten: 3,2
- Eiwitten: 6,1