Ingrediënten
Schaal
- 125 ml slagroom
- 60 gr erythritol
- 2 tl vanille extract
- 160 gr ongezouten roomboter
- 150 gr pure chocolade, 85% cacao
- 50 gr cacaopoeder
Bereidingswijze
- Haal de roomboter uit de koelkast en laat dit op kamertemperatuur komen. Voeg dan de slagroom, vanille extract en zoetstof toe aan een klein pannetje. Verwarm de slagroom, totdat de zoetstof is gesmolten en de vanille goed is gemengd. Laat dit vervolgens afkoelen.
- Voeg de zachte roomboter toe aan een mengkom en klopt dit met een elektrische mixer luchtig. Voeg tijdens het kloppen beetje voor beetje de slagroom toe en klop dit op tot een luchtig geheel.
- Zet de kom een paar minuten in de koelkast, zodat het iets kan op stijven. Pak vervolgens een spuitzak en schep de vulling erin. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop de truffels op de plaat (ca. 16 stuks).
- Zet de bakplaat met de truffels in de vriezer en laat ze minimaal 45 minuten uitharden in de vriezer. Smelt als de truffels klaar zijn de pure chocolade. Voeg hiervoor de chocolade toe aan een warmtebestendige kom en plaats deze op een steelpannetje met een laagje water.
- Vul nu een kom of bord met cacaopoeder en zet deze naast de kom met gesmolten chocolade. Haal de truffels uit de vriezer en doop deze met een vork stuk voor stuk in de gesmolten chocolade en rol ze dan door het cacaopoeder.
- Leg de truffels die af zijn terug op de bakplaat, zodat je netjes kunt werken om de volgende te maken. Herhaal deze stap totdat je alle 16 truffels door de chocolade en cacao hebt gehaald. Serveer de truffels met een kopje koffie of thee en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 truffel (1/16)
- Calorieën: 148
- Vetten: 14,6
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 1,6