Koolhydraatarme speculaasmuffins.

Koolhydraatarme speculaasmuffins

Nog een paar dagen en dan is het pakjesavond! Misschien vier je het dit weekend al met de familie. Bij deze gezellige middag/avond mogen lekkernijen, zoals gevuld speculaas en kruidnoten niet ontbreken. Wij hebben op de valreep nog iets gemaakt, waar je je visite mee kunt verrassen: koolhydraatarme speculaasmuffins. Niet alleen met Sinterklaas zijn deze muffins heerlijk, maar ze zijn ook perfect voor de kerstdagen of op een gewone, winterse dag.

Hoe maak je deze muffins?

We gebruiken voor deze muffins een combinatie van amandelmeel en goud lijnzaadmeel. Gouden lijnzaadmeel is een koolhydraatarme meelsoort en neemt heel veel vocht op. Hierdoor werkt het goed als bindmiddel. Gouden lijnzaadmeel is neutraal van smaak en is in combinatie met amandelmeel een gouden duo.

Deze muffins zien er door de slagroom topping gelijk uit als een feestje. Het voegt daarnaast gelijk extra vetten toe, waardoor je na één muffin goed verzadigd bent. Je kunt eventueel kokosslagroom gebruiken als je lactose niet goed kunt verdragen. Houd er rekening mee dat deze koolhydraatarme muffins alsnog wel wat calorieën bevatten. Neem ze daarom met mate als je op een strikt koolhydraatarm dieet zit.

Tips

In het recept vind je de voedingswaarden voor de muffins zonder slagroom. Met slagroom bevatten ze per stuk: 337 kcal, 2 g koolhydraten, 8,6 g eiwitten, 32,5 g vetten en 4,8 g vezels. Garneer de slagroomvulling met wat pecannoten of walnoten voor een extra bite. Je kunt de slagroomvulling ook weglaten en vervangen door een frosting van erythritol. Zonder topping zijn ze ook lekker! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere Sinterklaas en/of muffin recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme speculaasmuffins.

Koolhydraatarme speculaasmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 6 muffins 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal

Muffins

Slagroom


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet de muffinvorm (voor 6 muffins) in met kokosolie of boter.
  2. Meng alle droge ingrediënten in grote kom goed door elkaar. Klop de eieren los in een andere kom en voeg de gesmolten kokosolie, vanille-extract, citroensap en amandelmelk toe. Meng goed en voeg toe aan de droge ingrediënten.
  3. Meng alles tot een glad beslag en schep met een ijsschep een bolletje in de vorm. Verdeel het overige beslag eerlijk over de vormpjes. Druk goed aan, zodat het beslag gelijkmatig over muffinvorm is verdeeld.
  4. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de slagroom. Mix goed, totdat alle klontjes weg zijn. Schep over in een spuitzak en leg in de koelkast voor minimaal 30 minuten en totdat de muffins zijn afgekoeld.
  6. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een afkoelrek helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Knip het puntje van de spuitzak af en spuit een mooie toef slagroom op de muffin. Herhaal bij alle muffins. Garneer met speculaaskruiden en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin zonder slagroom
  • Calorieën: 197
  • Vetten: 17,9
  • Koolhydraten: 0,8
  • Vezels: 4,8
  • Eiwitten: 7,5

 

Koolhydraatarme speculaasmuffins.

4 Reacties

  1. Gisteren gemaakt in mijn tulbandvorm prima gelukt erg mooi geworden nog bedankt voor je snelle reactie.ga zo weer het koolhydraatarm brood maken is de lekkerste voor ons
    Fijne dagen gewenst Violetta

    Reageer
  2. Wat een heerlijke muffins steeds weer ander lekkers,wat ik wilde vragen zou ik dit ook kunnen verdubbelen en in een siliconen tulbandvorm maken ik denk het wel maar 2 weten meer dan 1 toch? Bedankt ik wacht op antwoord Violetta

    Reageer
    • Hi Violetta,

      Beste is dan om het deeg te verdubbelen. Misschien dat de baktijd dan ook iets langer wordt. Houd de oven goed in de gaten!

      Reageer
  3. Fransje jansingh

    fantastische muffins!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*