Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme speculaasmuffins.

Koolhydraatarme speculaasmuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 6 muffins 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal

Muffins

Slagroom


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet de muffinvorm (voor 6 muffins) in met kokosolie of boter.
  2. Meng alle droge ingrediënten in grote kom goed door elkaar. Klop de eieren los in een andere kom en voeg de gesmolten kokosolie, vanille-extract, citroensap en amandelmelk toe. Meng goed en voeg toe aan de droge ingrediënten.
  3. Meng alles tot een glad beslag en schep met een ijsschep een bolletje in de vorm. Verdeel het overige beslag eerlijk over de vormpjes. Druk goed aan, zodat het beslag gelijkmatig over muffinvorm is verdeeld.
  4. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de slagroom. Mix goed, totdat alle klontjes weg zijn. Schep over in een spuitzak en leg in de koelkast voor minimaal 30 minuten en totdat de muffins zijn afgekoeld.
  6. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een afkoelrek helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Knip het puntje van de spuitzak af en spuit een mooie toef slagroom op de muffin. Herhaal bij alle muffins. Garneer met speculaaskruiden en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin zonder slagroom
  • Calorieën: 197
  • Vetten: 17,9
  • Koolhydraten: 0,8
  • Vezels: 4,8
  • Eiwitten: 7,5