Op de valreep nog een koolhydraatarm bakrecept met Sinterklaas-thema: Speculoos monchoutaart! Veel feestelijker én lekkerder dan deze taart wordt het niet. De taart heeft een bodem van verkruimelde speculaasjes, een romige vulling van MonChou en speculoospasta, en is afgewerkt met een prachtige speculoosswirl. En het mooiste: de taart is volledig suikervrij! We gebruiken namelijk Suikervrije speculaasjes van Rabeko en speculoospasta van Damhert. We gebruiken suikervrije speculaasjes van Rabeko en speculoospasta van Damhert, waardoor een puntje slechts 6,9 gram netto koolhydraten bevat.
Suikervrije speculoos en speculaasjes? Ja het bestaat!
Het is Rabeko en Damhert gelukt om speculoospasta en speculaasjes te ontwikkelen zonder toegevoegde suikers. Toch is de samenstelling niet helemaal ideaal, aangezien de speculaasjes tarwemeel bevatten en beide producten zijn gezoet met maltitol. Hoewel we normaal gesproken producten met deze ingrediënten vermijden, maken we voor deze speculoos monchoutaart graag een uitzondering. De smaak van deze taart is namelijk onweerstaanbaar!
De romige vulling maken we van monchou, opgeklopte slagroom en speculoospasta. Omdat de speculoospasta zelf niet heel zoet is, voegen we een beetje extra zoetstof toe. Voor de bodem malen we de speculaasjes fijn in een keukenmachine en mengen deze met gesmolten boter. De speculaasswirl maken we door wat speculoospasta te verwarmen en dit met een satéprikker door de vulling te roeren. Zo geven we de taart een perfecte finishing touch. Het resultaat is een heerlijke taart die ook nog eens makkelijk te maken is!
Tips
We adviseren om de taart in 10 puntjes te snijden, want hij is best machtig. Een puntje bevat dan 6,9 gram netto koolhydraten. De speciala suikervrije speculaasjes en speculoospasta koop je in onze webshop! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taartrecepten.
PrintKoolhydraatarme speculoos monchoutaart
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 25
- Porties: 1 taart (10 puntjes) 1x
- Categorie: Snacks, Dessert
- Keuken: Nederlands
Ingrediënten
Bodem
- 100 gr zero speculaasjes Rabeko
- 50 gr roomboter, ongezouten
Vulling
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml + 3 el slagroom (koud)
- 4 el water
- 200 gr MonChou
- 130 gr suikervrije speculoospasta
- 40 tot 50 gr erythritol, fijngemalen
- 1 tl vanille extract
Speculaasswirl
Bereidingswijze
- Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water, voor minimaal 10 minuten.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Mix met een spatel goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Verdeel de gemalen speculaasjes over de bodem en druk goed aan.
- Voeg de slagroom toe aan een om en klop stijf en luchtig met een elektrische mixer.
- Verwarm in een steelpannetje 4 e water boven een laag vuur. Zet het vuur uit net voordat het begint te koken. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze alroerend toe aan de pan met het water.
- Roer 2 tot 3 el slagroom door de opgeloste gelatine. Voeg de gelatine vervolgens toe aan de rest van de slagroom en spatel voorzichtig door.
- Voeg aan een andere kom de MonChou, Damhert Speculoos, Sukrin Icing en vanille extract toe aan een kom en klop luchtig met de elektrische mixer/
- Spatel de slagroom voorzichtig door het monchou-mengsel en verdeel de vulling vervolgens over de bodem in de springvorm.
- Verwarm in een pannetje de speculoospasta voor de topping tot hij vloeibaar is. Verdeel dit in schepjes op de cheesecake en swirl met de achterkant van een lepel of eetstokje door de vulling. Zet een nacht afgedekt in de koelkast om op te stijven (of minimaal 4 uur)
Tips
We hebben een springvorm van 20 cm gebruikt. Een veel grotere springvorm raden we af, want dan wordt de bodem te dun en de vulling te laag.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/10 van de taart)
- Calorieën: 316
- Vetten: 28,3
- Koolhydraten: 6,9
- Eiwitten: 3,6