Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 100 gr zero speculaasjes Rabeko
- 50 gr roomboter, ongezouten
Vulling
- 3 blaadjes gelatine
- 250 ml + 3 el slagroom (koud)
- 4 el water
- 200 gr MonChou
- 130 gr suikervrije speculoospasta
- 40 tot 50 gr erythritol, fijngemalen
- 1 tl vanille extract
Speculaasswirl
Bereidingswijze
- Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water, voor minimaal 10 minuten.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Mix met een spatel goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Verdeel de gemalen speculaasjes over de bodem en druk goed aan.
- Voeg de slagroom toe aan een om en klop stijf en luchtig met een elektrische mixer.
- Verwarm in een steelpannetje 4 e water boven een laag vuur. Zet het vuur uit net voordat het begint te koken. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg deze alroerend toe aan de pan met het water.
- Roer 2 tot 3 el slagroom door de opgeloste gelatine. Voeg de gelatine vervolgens toe aan de rest van de slagroom en spatel voorzichtig door.
- Voeg aan een andere kom de MonChou, Damhert Speculoos, Sukrin Icing en vanille extract toe aan een kom en klop luchtig met de elektrische mixer/
- Spatel de slagroom voorzichtig door het monchou-mengsel en verdeel de vulling vervolgens over de bodem in de springvorm.
- Verwarm in een pannetje de speculoospasta voor de topping tot hij vloeibaar is. Verdeel dit in schepjes op de cheesecake en swirl met de achterkant van een lepel of eetstokje door de vulling. Zet een nacht afgedekt in de koelkast om op te stijven (of minimaal 4 uur)
Tips
We hebben een springvorm van 20 cm gebruikt. Een veel grotere springvorm raden we af, want dan wordt de bodem te dun en de vulling te laag.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/10 van de taart)
- Calorieën: 316
- Vetten: 28,3
- Koolhydraten: 6,9
- Eiwitten: 3,6