Lekker koolhydraatarm alternatief voor traditionele lasagne!
Deze Italiaanse koolhydraatarme spinazie lasagne is een lekker alternatief voor lasagne gemaakt met normale lasagnebladen. Naast het feit dat het koolhydraatarm is, bevat het weinig lactose en veel eiwit. Dit gerecht is dus een goede keus om te eten na het sporten. Ook vult het goed, Dit komt omdat eiwit een betere verzadigende werking heeft dan koolhydraten of vetten. Je kun de spinazie lasagne serveren als hoofdgerecht bij het avondeten. Verder is de lasagne laag in calorieën. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
Tips
Dit recept hebben we gemaakt met speciale koolhydraatarme lasagnebladen van Ciao Carb. Deze bladen zijn helaas moeilijk verkrijgbaar. Je kunt de bladen eventueel ook vervangen door pompoenlasagnebladen. De combinatie tussen pompoen, spinazie en geitenkaas is ook geweldig! Bij de berekening van de voedingswaarden zijn we uitgegaan van pompoenbladen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pasta recepten!
Koolhydraatarme spinazie lasagne
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 35
- Totale tijd: 50
- Porties: 3 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaanse
Ingrediënten
- 900 gr diepvries spinazie of spinazie à la crème
- 2 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr witte champignons
- 1 el olijfolie
- 250 ml kookroom
- 150 gr Koolhydraatarme lasagne bladen of 350 gr pompoen lasagnebladen
- 300 gr zachte geitenkaas, fijngesneden
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en laat de spinazie in een pannetje boven een laag vuur ontdooien.
- Snijd de uien, knoflook en champignons in stukjes. Verwarm een eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg na 2 minuten de champignons toe en bak deze kort mee.
- Voeg de spinazie toe aan het bakmengsel wanneer dit geheel ontdooit is. Roer de kookroom door de groente en laat dit zachtjes doorkoken, totdat de saus iets indikt. (Bij het gebruiken van spinazie à la crème hoef je geen kookroom toe te voegen). Breng op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in met olie. Bedek de bodem van de schaal met (pompoen)lasagnebladen. Schep hier ¼ van de spinazie in de ovenschaal. Dek het weer toe met lasagnebladen en strooi hier ¼ van de geitenkaas overheen. Herhaal dit nog drie keer. De laatste overgebleven spinazie gebruik je voor de bovenste laag die wordt afgedekt met geitenkaas.
- Bak de lasagne 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Controleer na 30 minuten bakken met behulp van een tandenstoker of de lasagne gaar is. Als dit niet het geval is kan je de lasagne langer in de oven doen. Verdeel koolhydraatarme spinazie lasagne over 4 borden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/3 van de lasagne
- Calorieën: 511
- Vetten: 36,9
- Koolhydraten: 13,6
- Vezels: 9,5
- Eiwitten: 24,8
Staat nu in de oven en ik weet ook nu al dat dit superlekker gaat smaken 😋
waar koop ik kha lasagnebladen en pompoen lasagnebladen zijn dat gewoon plakken pompoen ?
Hi Janine,
Op dit moment zijn koolhydraatarme lasagnebladen niet verkrijgbaar. U kunt pompoen lasagnebladen kant-en-klaar kopen bij o.a. AH en Jumbo of zelf snijden van een flespompoen.
Kan ik dit ook met courgette proberen?? Misschien eerst in plakken en met zout bestrooien en dan na een 30 minuten deppen om het vocht te verwijderen!!
Hi Fransisca,
We hebben toevallig een recept voor courgette lasagne op onze site. Zeker een aanrader!
Groetjes,
Quint