Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme quiche met spinazie, champignons en feta kaas!

Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 25 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 280 gr bevroren spinazie of 400 gr verse spinazie
  • 1 kleine ui
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr feta kaas, verkruimeld
  • 4 grote eieren (L)
  • 150 ml melk of amandelmelk
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte mozzarella kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie in een steelpannetje boven een laag vuur ontdooien. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien goed uitlekken en zet dit opzij.
  2. Verwarm een el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.
  3. Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe aan de bodem en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Pak nu een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel. Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.
  4. Plaats de quiche vorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd na het bakken de quiche in vier stukjes en smullen maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de quiche
  • Calorieën: 418
  • Vetten: 25,2
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vezels: 5,8
  • Eiwitten: 36,8