Maak indruk met dit nieuwe recept voor koolhydraatarme sushi. Niet alleen heel lekker, maar ook een feestje om naar te kijken. We laten voor de koolhydraatarme versie de rijst weg en gebruiken voor de verandering komkommer als vel. Serveer als borrelhapje of maak er een aantal en serveer tijdens de lunch of diner.
Koolhydraatarme sushi maken
Voor het maken van de sushi rol beginnen we met het schaven van de komkommer met een kaasschaaf. Leg de komkommer met de randjes over elkaar zodat er een vel van komkommer ontstaat. Smeer de komkommer goed in met roomkaas, maar houd wel de onderste en bovenste rand van alle komkommers vrij. Vanuit beneden ga je straks de rol oprollen. Rol de sushi rol voorzichtig en goed strak op. Je kunt de rol even in de koelkast leggen zodat die wat steviger wordt. Gebruik voor het snijden van de rol een scherp mes.
Tip
Sushi kun je vullen met verschillende soorten vis. In deze versie gebruiken we gerookte zalm, maar je kunt ook verse zalm of tonijn gebruiken. Fan van sushi? Bekijk dan ons recept voor koolhydraatarme sushi bowl en sushi gevuld met avocado.
Koolhydraatarme sushi rolletjes
- Bereidingstijd: 10
- Totale tijd: 10
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Lunch, Diner
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 el roomkaas
- 100 gr gerookte zalm
- 1/2 avocado
- 1 el sesamzaadjes
- sojasaus
- 1 tl wasabi (optioneel)
Bereidingswijze
- Schil de komkommer in de lengte met een kaasschaaf.
- Leg de komkommer plakjes op een snijplank naast elkaar, maar zorg ervoor dat de komkommer elkaar steeds een klein beetje overlapt zodat je niets meer van de snijplank ertussen ziet.
- Dep de komkommer plakken droog met keukenrol en smeer deze vervolgens in met de roomkaas. Hou alleen aan de uiteinden van de komkommer een klein beetje vrij zonder roomkaas en de rest van de ingrediënten die je nog gaat toevoegen.
- Verdeel de zalm vanuit de onderkant over 2/3 van de komkommer. Snijd de avocado door de helft en snijd in dunne plakjes. Verdeel de avocado over de zalm.
- Begin dan met het oprollen. Start bij het stuk waar de komkommer vrij is van beleg en rol alle stroken komkommer tegelijk op. Rol net zo ver door totdat er een rol is ontstaan.
- Snijd de rol met een scherp mes in stukjes en leg op een bord. Garneer met sesamzaadjes en serveer met sojasaus en eventueel wat wasabi.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele rol)
- Calorieën: 487
- Vetten: 37,8
- Koolhydraten: 7
- Vezels: 4,8
- Eiwitten: 27,4
Echt wel sushi vibe! Ook lekker met gember.
Lekker recept, maar het oprollen ging niet helemaal netjes, haha. Kwestie van oefenen, ik denk dat ik de komkommerplakken nog beter had moeten overlappen.
Het ligt niet aan jou, hoor. Het is niet op te rollen. Ik zou een sushimat kopen om op te rollen.