Ingrediënten
Schaal
- 2 norivellen
- 1 rijpe avocado
- 1/2 rode paprika
- 1/4 wortel
- 1/4 komkommer
- 15 gr alfafa
- 1/4 rode ui
- 1 el sesamzaad
- sojasaus naar smaak
Bereidingswijze
- Plaats de 2 norivellen op een vlakke ondergrond, aanrechtblad of snijplank. Pel en snijd de avocado in blokjes en doe de blokjes in een kom. Prak vervolgens deze blokjes in de kom plat met een vork en zet de kom apart. Snijd alle groente in dunne reepjes en zet dit even opzij.
- Smeer de avocado puree gelijkmatig op de onderkant van beide norivellen. Plaats de dunne reepjes groente zorgvuldig horizontaal boven de avocado puree op de norivellen. Pak dan de onderkant van de norivellen en vouw dit om tot het einde van de vulling, houd ondertussen met je vingers de vulling een beetje op z’n plaats en rol strak door tot het einde van het vel. Maak wanneer je het einde van het vel bereikt je wijsvinger nat en rol het laatste stukje door. Maak dan je handen vochtig en wrijf over de nori vellen. Het nat maken zorgt er voor dat de norivellen aan elkaar blijven plakken.
- Je kan de sushi rollen nu in een gewenst aantal stukjes snijden met een scherp mes, maar het is ook mogelijk om de rol zo te eten. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 rol
- Calorieën: 201
- Vetten: 17,9
- Koolhydraten: 6,0
- Eiwitten: 4,1