Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tabouleh salade met worstjes.

Koolhydraatarme tabouleh met gegrilde worstjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Libanees

Ingrediënten

Schaal
  • halve bloemkool (ca. 350 gr)
  • 3 el olijfolie (voor de bloemkool)
  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • 150 gr cherrytomaten
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 stengels bosui
  • 2 el olijfolie (voor de dressing)
  • sap van halve citroen
  • zout en peper
  • boter om in te bakken
  • 4 lams- of kip merquez of chipolata worstjes
  • optioneel: tahin (sesampasta)
  • optioneel: handje granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in grove roosjes en leg deze in een grote schotel of braadslede. Sprenkel wat olijfolie over de bloemkool en kruid met zout en peper. Bak de bloemkool ca. 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de bloemkool uit de oven en laat volledig afkoelen. Prak daarna in grove stukjes of gebruik een keukenmachine.
  4. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer en paprika in blokjes en cherrytomaten in vieren. Snijd vervolgens ook de peterselie, munt en bosuitjes fijn.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar in een mooie schaal. Voeg ook de bloemkool toe.
  6. Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap en zout door elkaar in een kommetje.
  7. Verwarm voor de worstjes een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat boter of olie toe en bak de worstjes in een paar minuten, rondom goudbruin en gaar.
  8. Roer de dressing door de salade en verdeel over 2 borden. Serveer de worstjes erbij en garneer eventueel met granaatappelpitjes en tahin (extra lekker)!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 638
  • Vetten: 48,3
  • Koolhydraten: 13,2
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 33,9