Ingrediënten
Schaal
Vis
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/4 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- 1/4 tl gedroogde peterselie
- peper en zout
- 2 stuks kabeljauwfilet (250 gr)
- 1 el olijfolie
- 1 el kokosolie
Saus
- 75 ml volle yoghurt
- 25 gr verse koriander + extra
- 1/4 tl jalapeño peper
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 limoensap
- 1/2 tl uienpoeder
- 1 tl mayonaise (suikervrij)
- zout naar smaak
Groente
- 400 gr bloemkoolrijst
- 200 gr rode kool
- 1 krop baby romaine sla
- 1/2 komkommer
- 1 avocado
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar in een keukenmachine of met een staafmixer. Zet in de koelkast.
- Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook de rijst in ca. 2 tot 3 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Meng de rijst als het is afgekoeld met een eetlepel fijngesneden koriander en het sap van een halve limoen.
- Meng de kruiden voor de vis in een kommetje. Dep de kabeljauw droog en kruid de vis rondom.
- Snijd de rode kool en sla in kleine reepjes. Snij ook de komkommer en avocado in blokjes.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en giet hier wat olijfolie en een eetlepel kokosolie in. Doe de kabeljauw in de pan en bak rondom bruin.
- Verdeel de bloemkoolrijst over 2 diepe borden. Leg de komkommer, avocado, rode kool en sla over de bloemkoolrijst in verschillende hoeken. Leg de kabeljauw er bovenop en garneer met verse koriander, gesneden jalapeño en de saus.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 447
- Vetten: 24,4
- Koolhydraten: 13,2
- Vezels: 13,3
- Eiwitten: 32,6