Ingrediënten
Schaal
Taco Bowl:
- 300 gr mager rundergehakt
- 300 gr bloemkoolrijst
- 200 gr ijsbergsla
- 50 gr geraspte kaas
- 40 gr fijngesneden ui (1/2 ui)
- 75 gr cherrytomaten
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 2 el olijfolie
- 50 gr crème fraîche (optioneel)
Kruidenmix
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 /2 tl zout
- 1/2 tl oregano
Bereidingswijze
- Verwarm in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden uitjes toe en bak deze 2-3 minuten goudbruin. Voeg gehakt toe en bak deze al roerend in 5-6 minuten gaar.
- Meng ondertussen in een klein bakje alle kruiden en voeg deze als de gehakt gaar is toe aan de pan. Roer de kruiden goed door het gehakt en bak dit 2-3 minuten mee op een laag vuur.
- Pak ondertussen een grote koekenpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 2-3 minuten gaar.
- Meng in een grote kom het gehakt, de bloemkoolrijst en geraspte kaas en zet opzij. Snijd vervolgens de avocado, cherrytomaten en komkommer in kleine stukjes.
- Verdeel de ijsbergsla, avocado, cherrytomaten en komkommer over twee borden en voeg het gehaktmengsel toe. Serveer eventueel met crème fraîche. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 644
- Vetten: 45,9
- Koolhydraten: 11,4
- Eiwitten: 43,4