Ingrediënten
Schaal
- 500 gr kipfiletblokjes
- 2 uien
- 1 stukje gember (duimgrote)
- 1 rode chilipeper
- 400 gr tomaten uit blik
- 200 ml kokosmelk
- 600 gr bloemkoolrijst
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- tikka masala kruidenpasta naar smaak
- 1 handje koriander, in stukjes gesneden
- handjevol geschaafde amandelen
Bereidingswijze
- Verwijder de schil van de uien en gember en snijd deze op een grote snijplank in kleine stukjes. Pak dan ook de rode chilipeper en snijd deze doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper in kleine stukjes.
- Verwarm in een grote hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de uien, gember en rode chilipeper toe. Bak dit 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-10 minuten gaar.
- Voeg dan de tikka masala kruidenpasta naar smaak toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en druk met de achterkant van een lepel de tomaten in de pan stuk. Voeg dan ook de kokosmelk toe en laat de inhoud van de pan 15-20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Als de tikka masala klaar is kan je de bloemkoolrijst verwarmen. Verwarm hiervoor in een koekenpan een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 2-3 minuten, totdat de bloemkoolrijst gaar is.
- Verdeel de bloemkoolrijst en tikka masala over vier borden en garneer met citroensap, geschaafde amandelen en koriander. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 320
- Vetten: 15,8
- Koolhydraten: 11,8
- Eiwitten: 33,8