Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme tjap tjoy met kip.

Koolhydraatarme tjap tjoy

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch
  • Keuken: Chinees

Ingrediënten

Schaal

Saus

Tjap tjoy

  • 300 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 3 stuks waspeen (klein)
  • 100 gr sugar snaps
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 el wokolie of olijfolie
  • 1/2 blokje kippenbouillon + 100 ml water
  • 1 el ketjap manis
  • 1/2 el vissaus
  • 1/2 tl maizena
  • 75 gr taugé
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1 tl sesamzaadjes

Bereidingswijze

Saus

  1. Begin met het maken van de chilisaus. Snijd de chilipepers en knoflook fijn, rasp de gember en doe dit samen in een keukenmachine en maal nog wat fijner. Gebruik zoveel pitjes van de peper als je zelf wilt.
  2. Doe het water, erythritol poeder, azijn en snufje zout in een steelpannetje. Zet op laag vuur en roer even door. Voeg dan de chilipasta toe en laat zachtjes koken.
  3. Proef de saus en voeg eventueel extra zaadjes toe als je de saus pittiger wilt.
  4. Meng vervolgens het johannesbroodpitmeel erdoorheen. Roer goed dat er geen klontjes ontstaan. Als de saus wat dikker is, zet je het vuur uit en laat je de saus afkoelen. De saus dikt dan nog iets in. Is de saus nog te dun? Voeg dan nog wat johannesbroodpitmeel toe.

Tjap tjoy

  1. Snijd de kip in grove stukken en kruid met peper en zout. Was de groenten en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de paprika in blokjes, champignons en wortels in plakjes.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur samen met 2 eetlepels (wok)olie. Fruit de ui en voeg dan de knoflook toe.
  3. Voeg de kip toe en bak rondom gaar. Voeg als de kip gaar is de groenten, behalve de taugé, toe en bak dit 5 minuten mee.
  4. Meng het bouillonblokje met water en voeg toe. Meng de chilisaus, ketjap manis en vissaus met elkaar in een kommetje en voeg toe. Roer goed en voeg dan de maizena toe en roer nogmaals.
  5. Voeg de taugé toe. Laat de saus wat indikken door het zachtjes door te koken. Wok ondertussen in een aparte pan de bloemkoolrijst gaar. Schep de tjap tjoy over 2 borden en garneer met sesamzaadjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 398
  • Vetten: 11,9
  • Koolhydraten: 18,1
  • Vezels: 13,9
  • Eiwitten: 47,9