Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tomatensoep met balletjes, stokbrood en selderij.

Koolhydraatarme tomatensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 11 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 6 kommetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 6 grote roma of trostomaten (500 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel selderij
  • 1 winterpeen
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 250 gr rundergehakt of kant-en-klare balletjes
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: scheutje kookroom

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui, wortel en selderij in kleine stukjes en pers de knoflook m.b.v. een knoflookpers fijn. Verwijder vervolgens de kroon van de tomaten en snijd met een klein mesje een kruisje aan de onderkant van de tomaten. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel met het mesje voorzichtig de velletjes van de tomaten. Snijd de ontvelde tomaten vervolgens in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een soeppan een el olijfolie. Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe aan de pan en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de stukjes selderij, wortel en tomatenpuree toe aan de pan en bak dit 2-3 minuten mee. Voeg daarna de stukjes tomaat samen met de Italiaanse kruiden toe aan de pan en laat 5 minuten sudderen boven een laag vuur.
  3. Voeg vervolgens 1 liter water samen met een bouillonblokje toe aan de pan en breng dit aan de kook. Laat de inhoud van de pan 20 minuten boven een laag vuur sudderen. Haal de pan na het koken van het vuur en pureer de inhoud van de pan m.b.v. een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Zet de pan na het pureren weer op het vuur. Vorm dan van het gehakt kleine balletjes en voeg deze toe aan de soep. Kook de balletjes minimaal 5 minuten in de soep. Breng de soep na het koken op smaak met zout en peper. Verdeel de tomatensoep in 5-6 porties en serveer eventueel met verse peterselie en een scheutje kookroom. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje (1/6)
  • Calorieën: 158
  • Vetten: 10,6
  • Koolhydraten: 5,0
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 8,4