Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tonijnsalade met walnootbrood

Koolhydraatarme tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 blikjes tonijn in water / olijfolie
  • 1 ei (M)
  • 1/4 kleine rode ui
  • 1/4 stengel bleekselderij
  • 15 gr augurkenblokjes
  • 10 gr mayonaise
  • 10 gr Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 handje verse peterselie
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe als het water kookt. Laat het 8 minuten koken en laat na het koken schrikken in koud water. Pel het ei en laat even afkoelen.
  2. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan een grote kom. Snijd vervolgens de rode ui, bleekselderij en augurkenblokjes in hele kleine blokjes. Snijd dan ook de het ei in kleine stukjes en voeg dit samen met de fijngesneden groente toe aan de kom met de tonijn.
  3. Voeg de mayonaise en yoghurt toe en roer dit met een lepel goed door de tonijnsalade. Breng op de salade op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Garneer met een beetje fijngesneden peterselie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: de gehele salade
  • Calorieën: 435
  • Vetten: 30,8
  • Koolhydraten: 2,7
  • Eiwitten: 35,9